Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

tanévkezdés

Egy kiemelt és minden eddigitől eltérő tanévkezdés történt a Békés Megyei Tisza Kálmán Szakképző Iskolában, hiszen a Gál Ferenc Főiskola fenntartásába került, amely alkalomból 2015. augusztus 31-én ünnepi rendezvényt tartottak az iskolában.

A fenntartóváltás határnapján, 2015. augusztus 31-én ünnepi rendezvényt tartott a Gál Ferenc Főiskola a békési Tisza Kálmán Szakképző Iskolában, ahol az új program indulását együtt köszöntötték az átadó állami szervezettel. A fenntartóváltás a békési intézmények kezdeményezésére valósul meg, ami találkozott Békés város és a régió településeinek társadalmi támogatásával.

- Nem csupán a megmaradás, az egzisztenciának a kérdése az, amikor egy fenntartó váltásra sor kerül, hanem annak a megfontolása, hogy milyen újabb programot lehet megvalósítani milyen célkitűzéseket lehet elérni. - mondta el Dr. Kozma Gábor, a Gál Ferenc Főiskola rektora

A nyár nagy kihívást jelent a családoknak. A gyerekek elhelyezése, táborok leszervezése, napközi után kutatás, nagyobb gyermekek szabadidejének szemmel tartása. Emellett óriási anyagi teher, az iskolakezdésről már nem is beszélve.

A nyár a gyermekeknek a kikapcsolódásról, a pihenésről szól. Sokáig fent lehetnek, nem kell korán lefeküdni, nincs leckeírás. A szülők pedig arra törekednek, hogy a gyermekeiknek maradandó nyári élményeket okozzanak, miközben fontos szempont az is, hogy biztonságban tudják Őket. A tanévkezdéskor az iskola által nyújtott védelem megnyugtatja a szülőket, ugyanakkor nagy anyagi terhet ró rájuk.  A tankönyvek, taneszközök, füzetek beszerzése nem csak időt, de rengeteg pénzt is igényel. Sokan ennek dacára megpróbálják ár-érték arányban a jobb minőséget választani, tudatosan vásárolni.

- Első osztályosnak 15-20.000 körül, és nagyobbaknak 5-10.000 körül, ezek az összegek, amik jellemzőek egy gyermekre. - Mondta el Vrankóné Ködmön Katalin, az Uni-papírbolt ügyvezető-helyettese

Ma délelőtt ünnepélyesen is megkezdődött a Szent István Egyetem Gazdásági, Agrár-, és Egészségtudományi karának Békés megyei campusain a tanév.

A Zebra Zsaru program immáron 9 éve zajlik az országban, így Békés megyében is. 

A Békés Megyei Baleset-megelőzési Bizottság először 2005-ben szervezte meg a Zebra Zsaru programot. Ennek keretében minden év szeptemberében és májusában közlekedési ismeretekkel rendelkező általános iskolás diákok segítik társaikat és szüleiket több gyalogos-átkelőhelynél. A Zebra Zsaruk rendőrökkel teljesítenek szolgálatot. A tanórák kezdete előtti időszakban, negyed 8 és háromnegyed 8 között biztosítják az átkelést a forgalmasabb utak mellett lévő intézményeknél. A 2014/2015-ös tanévben a megyében 11 iskola vesz részt a programban. Emellett a rendőrkapitányságok 10 helyszínen biztosítanak az iskolakezdés idején fokozott rendőri jelenlétet. További 25 intézménynél polgárőrök, illetve településőrök ügyelnek a diákok.