Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

tanévnyitó

Békéscsabára is megérkezett a „Kis Zseni Iskola”. A mentális aritmetika módszerét alkalmazó iskola az elmúlt hétvégén tartotta tanévnyitóját a békési megyeszékhelyen.

 

A mentális aritmetika egy szakemberek által kidolgozott komplex program a gyermek agyi fejlődésének kialakulásához.  Ez a program Magyarországon egyedülálló és semmihez sem fogható. Ázsiából származik, és több mint 100 iskolával, több száz tanárral és több ezer diákkal működik.

 

Soós Boglárka

tanár

Kis Zseni Mentális Aritmetikai Iskola

 

„A Kis Zseni Iskoláról azt kell tudni, hogy a világ legjobb programjával dolgozunk együtt, mi a matematika és az abakusz eszközével fejlesztjük a gyermekek agyát, úgy hogy a bal és a jobb agyféltekét mi egyensúlyba hozzuk, ez a két agyfélteke barátságot köt. Azzal, hogy barátságot köt és nem nyomja el az egyik a másikat, a gyermekek mindenben sokkal kiemelkedőbbek lesznek.”

 

A szanazugi mólók árnyékát fájó szívvel otthagyó diákok szeptember 1-jével ülnek be az iskolapadokba. A régi barátságok elmélyülnek, és újak köttetnek. Kezdődik a 2015/2016-os tanév!

A Lencsési Általános Iskola hétfő délután tanévnyitó ünnepséget tartott ahol visszatértek a régi diákok, és az új első osztályos tanulók is megismerkedhettek az iskolával. Az ünnepségen beszédet mondott Szarvas Péter polgármester és Ferenczi Attila tanácsnok is, bátorították az új diákokat és jó tanácsokkal látták el a régieket.

- Én azt tudom ígérni a városvezetés nevében, hogy ahogy eddig mostantól is fogunk rájuk figyelni, nyitottak vagyunk megkereshetnek. Problémákkal vagy megkereshetnek az örömök tolmácsolásával - mondta el Szarvas Péter, Békéscsaba megyei jogú város polgármestere

Minden, ősztől iskolába lépő első osztályos gyermeknek és a tanítóiknak is ajándékozott a város önkormányzata egy könyvet, Békéscsabáról gyerekeknek – dióhéjban című könyvet. A könyvről Szarvas Péter beszélt.

Közel 3 ezer diákkal és megnövekedett pedagóguslétszámmal kezdik meg az idei tanévet a Békéscsabai Központi Szakképző Iskola és kollégium. Az ünnepélyes tanévnyitóra ma reggel került sor, ahol átadták a megújult sportpályát és a kültéri tornapályát is.

„Nem kis fejtörést okozott az idei tanév”- így fogalmazott a tanévnyitón Mikulán Róbert a BÉKSZI intézményvezetője. Mint mondja, emelkedett a tanulók létszáma, ami azt jelentette, hogy az óraszámot is bővíteniük kellett. Az idei tanévtől 20 pedagógussal többen kezdik meg a munkájukat a BÉKSZI-ben, így tudják biztosítani a 2800 diák tanítását. Az intézményvezető szerint ez annak köszönhető, hogy olyan képzéseik vannak, amelyek hiányszakmák és máshol a megyében nem tudják elérni a tanulók.