Böczögő Dorina

Ónodi Henrietta, Varga Adrienn, Böczögő Dorina, Makra Noémi és még sorolhatnánk a legnagyobb neveket azok közül a tornászok közül, akik a békéscsabai tornaoktatásnak köszönhetően világraszóló sikereket értek el. A Békéscsabai Torna Club minden évben töretlenül elölről kezdi a foglalkozást a legfiatalabbakkal.

A Bukfenc Akadémia berkein belül ismét sok tehetséges kislány nevelkedik Békéscsabán. Háromtól, hat-hét éves lánykák végzik az alapgyakorlatokat, ahogyan anno az 5 éves Ónodi Henrietta is kezdte. Ebben a világhírű klubban a fiatalok megismerkedhetnek egy olyan közeggel, ahol kiemelten fontos az önfegyelem, magatartás, amit az iskolában is kamatoztathatnak. A szakemberek már ilyenkor éles szemmel figyelik a kis tehetségeket.

Világkupagyőztese van Békéscsabának. A tornász Böczögő Dorina ugyanis az első helyen végzett az idei világversenyen. Emellett az európajátékokon hetedik helyet ért el. A tornásznőt ma köszöntötték.

A tornásznőt a város vezetése köszöntötte az elmúlt hónapokban elért hatalmas sport sikerek miatt. A találkozóra azért nem került sor korábban, mert a tornász lány a nyári felkészülése idején nem tartózkodott Békéscsabán.

- Ezt a találkozást már talán több mint 2 hónapja terveztük, mert amikor Dorina májusban és júniusban nagyszerű eredményeket ért el és öregbítette a csabai torna sport a csabai sport hírnevét az egész világban. Mindenképpen szerettük volna, ezt neki megköszönni. De hát azóta is nagyon sok edző tábori időszakot élt át sok versenyen volt és most tudtuk meg szervezni és szerencsére pont Dorina napon ezt a találkozást itt az irodámban. - mondta el Szarvas Péter, Békéscsaba Megyei Jogú Város polgármestere

A világkupa a portugáliai Anádiaban, a világkupa pedig Bakuban volt.

Békéscsaba két alpolgármestere, Hanó Miklós és Kiss Tibor a Városházán fogadta Fóri Mártát a Torna Club Békéscsaba ügyvezetőjét.

A találkozó több szempontból is aktuális volt, hiszen ezen az alkalmon jelentették be, hogy a város 1 millió forinttal támogatja a világbajnoki résztvevő versenyzőket felvonultató egyesületet, amely október végén újra megrendezi a Mesterfokú Tornászbajnokságot.

Fóri Márta a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a klub két reménysége, Makra Noémi és Böczögő Dorina már elutazott a kínai világversenyre, ahol már a 2016-os riói olimpiai jegyében szerepelnek a tornászok. Hozzátette, az egyesület vezetői és edzői már a négy évvel későbbi játékokra is figyelnek, ennek szellemében végzik mindennapi munkájukat.

Szerkesztő: Kovács Dávid

Operatőr: Pozojevich Miklós

A békéscsabaiak fiatal versenyzője korláton remekelt a horvátországi Világkupa-versenyen. Mellette Böczögő Dorina ugrásban finálézott.

A Torna Club Békéscsaba tehetséges fiatalja, Makra Noémi kifejezetten jól szerepelt, ugrásban, felemás korláton és talajon került be a döntőbe. Felemás korláton a harmadik helyen 13,650 ponttal, ugrásban ötödikként 13,975 ponttal, valamint talajon is a fináléban szerepelhetett. A csabai fiatal a gerendáról leesett, így ezen a szeren nem került a legjobbak közé. Böczögő Dorina ugrásban lett döntős nyolcadikként 13,413 ponttal került be a fináléba.

Az Unyatinszki házaspár tanítványa Makra Noémi a döntőben felemás korláton érte el a legjobb helyezést, ahol második lett, kiváló korlátgyakorlatára 13,925 pontot kapott a bíróktól. Ugrásban Makra 13,975 pontot gyűjtött be, és ez a negyedik helyet jelentette a számára, ugyanitt Böczögő Dorina a hetedik helyen végzett.