Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Tar László

Ismét rangos tornát nyert Tar László. Az Ausztriában megrendezett versenyen német, osztrák és szlovák ellenfelek felett tudott győzelmet aratni a békéscsabai golfozó.

Két versenyt is nyert Tar László, békéscsabai golfozó, az elmúlt hetekben. Az egyik egy nemzetközi profi bajnokság volt, melyet Ausztriában rendeztek meg.

A másik egy senior verseny volt, ahol 1000 versenyző közül lett az első.

Az elkövetkezendő időkben tovább folytatódnak a versenyek, és még a finnországi európa bajnokságon is részt vesz.

Tar László az egyetlen olyan versenyző aki Békés megyéből részt vesz a finnországi eb-n.

Tar László szenior golfozó öt napos versenyen diadalmaskodott Lignanóban.

A GC Lignano és a GC Caorle rendezésében elindított viadalon szép késő nyári időjárásban csaptak össze a versenyzők. A győztesek ajándékkosarakkal, utalványokkal és borokkal gazdagodtak. Tar László a bruttó versenyben nem talált legyőzőre, így az első helyen végzett.

Címkék:

A harmadik, számára már tét nélküli kvalifikációs versenyen a bruttó értékelésben 2., a nettó értékelésben az 1. helyen végzett.

A viadalt a Götzendorf melletti Frühling Golf Clubban rendezték, Soprontól 50 kilométerre. Gyönyörű napsütéses időben zajlott a kétnapos viadal. A verseny előtti napon még csak 10 fokot mutattak a hőmérők higanyszálai, a versenyen viszont, már 28 fokot. Az első napon talán emiatt is, de a békéscsabai versenyzővel együtt az egész mezőny mélyen tudása alatt játszott. 

A második napra akllimatizálodott a mezőny és remek eredmények születtek. Tar László az első nap után még csak a 9. helyen állt, de a második napon ő volt a legjobb, és ezzel bruttó értékelésben 2., a nettó értékelésben az 1. helyen végzett. A legenfeldi klub játékosának handicapje újabb magaslatokba ért, hiszen jelenleg 4,7, ami kezd közelíteni régi álmához, a profi szinthez.

Címkék:

A békéscsabai golfozó 6. helyen végzett a második kvalifikációs versenyen.

A Salzburg melletti Atterseeben rendezték az Európa-bajnoki szereplés szempontjából meghatározó viadalt. Ezen a pályán először versenyzett Tar László, ami új kihívást jelentett a békéscsabai versenyzőnek. Emellett a játékosoknak az időjárással is meg kellett küzdeniük, hiszen az eső is nehezítette a körülményeket. A szenior korú versenyző elmondása szerint nem játszott rosszul, a kiemelkedő teljesítmény azonban elmaradt, így a 160 ütéses bruttó eredménnyel, pár ütéssel az élmezőny mögött, holtversenyes 6. helyezést szerzett.

A verseny pozitív utóélete, hogy az osztrák szövetségtől már megkapta az Európa-bajnokságra szóló meghívót, hiszen a kontinensviadalra aspirálók között a 2. helyen áll, így kiérdemelte a sportvezetők bizalmát. Az Európa-bajnokságot júniusban rendezik a portugáliai Algarve-ban.

Szerkesztő: Kovács Dávid

 

Címkék:

A békéscsabai Tar László három ausztriai golfversenyen is diadalmaskodott az elmúlt héten. Az osztrák legenfeldi klub színeiben induló szenior játékos egyik sikere alkalmával az értékesnek számító Zöld zakót is megszerezte.

Tar László ezen a héten is kilátogatott felkészülése egyik állandó helyszínére, a pósteleki pályára, ahol a legnagyobb megmérettetésekre hangolódik. A békéscsabai játékos az enyhe téli időjárásnak köszönhetően az utóbbi hónapokban sokat tudott gyakorolni, így jó előjelekkel várhatta az Ausztriában megrendezett versenyeket. A magyar bajnok golfozó a felvezető viadalon minden kategóriában diadalmaskodott, majd jött a Zöld zakóért zajló csata, amelyen kizárólag az úgynevezett mesterek szerepelhetnek.

Címkék:

A békéscsabai golfozó három versenyen is diadalmaskodott az elmúlt héten.

Az első felvezető viadal után a Zöld zakóért küzdöttek azok a versenyzők, akik az előző évi versenyek valamelyikén győzedelmeskedtek. Az osztrák legenfeldi klub színeiben induló Tar László a 99 versenyzőt felvonultató mezőnyben bizonyult a legjobbnak, ezzel magának tudhatja az értékes Zöld zakót.

A harmadik sikert az osztrák szeniorszövetségi versenyek nyitóállomásán aratta, amelyen az Európa-bajnoki szereplést illetően kulcsfontosságú 1. helyet szerzett. Tar Lászlóra a következő hetekben is fontos megmérettetések várnak a júniusi, Portugáliában rendezendő kontinensviadal felé vezető úton. 

 

Szerkesztő: Kovács Dávid

Operatőr: Pozojevich Miklós

 

 

Címkék: