Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

majális

A munka ünnepe, melyet korábban a munkások ünnepének is neveztek, a nemzetközi munkásmozgalmak által kiharcolt ünnepnap, mely az Egyesült Államokból ered.

Magyarországon mindenhol, így Békéscsabán is megtartották a Munka Ünnepét. Vasárnap a Széchenyi ligetben mindenki megtalálhatta a magának való szórakozási lehetőséget.

- Önök mivel töltik ezt a plusz egy szabadnapot? – kérdezte riporterünk
- Csavargunk, nézelődünk, egyik helyről a másikra. – mondta el Grósz József
- Most jöttünk éppen Sarkadról, az előfutamokat néztük meg, nagyon jó volt. – hangsúlyozta Fekete Erzsébet

A legtöbb családnál természetesen a gyerekek voltak a középpontban, a szülők hozzájuk igazították a programjukat.

- Önök hogy szokták tölteni a május elsejét? – kérdezte riporterünk
- Kis családi kimenővel, kijövünk a parkba, utána délután pihenünk. – emelte ki Eiler Zoltán

A nagyszínpadon különböző táncos produkciókkal, gyermekműsorokkal és zenés előadásokkal várták a kikapcsolódni vágyókat.

Idén május 1-jén nyitották meg az 5. Békéscsabai Nemzetközi Táncfesztivált, melyre az ország több pontjáról érkeztek amatőr tánccsoportok.Délelőtt tehetségesebbnél tehetségesebb táncosok produkcióit tekinthették meg a főtéren majálisozók, akik a társastánc szinte összes változatába betekintést nyerhettek.

Emellett kirakodóvásár, lufik, horgászat, lottózás és mesés körhinta várta a családokat. Nagy csodálatot váltott ki a gyermekek körében a quad pálya, melyen a kicsik kipróbálhatták a száguldás örömét.

 

Szerkesztő: Kasuba Ivett

Operatőr: Mazán Nándor

Címkék:

Békéscsabán négy helyszínen is várják a majálisozókat május elsején. A gazdag programkínálat lehető teszi, hogy korosztálytól függetlenül mindenki megtalálja a kedvére való szórakozást.

Békéscsabán három helyszínen is várják a majálisozókat.

A délkeleti régió legnagyobb össztáncművészeti rendezvénye a főtéren foglal majd helyet három napon át, ahol táncegyüttesek, csoportok és táncműhelyek színpompás seregszemléje fogadja a kilátogatókat. Tíz év után a békéscsabai repülőtéren is kikapcsolódhatunk a munka ünnepén, ahol családi bográcsozás, önvédelmi bemutatók és a Jókai Színház produkciójának megtekintése mellett lehetőség van a repülőtér bejárására és sétarepülésre is.

Az ünneplés harmadik helyszíne a Széchenyi liget, ahol a Körösök Völgye Naturpark szervezésében délelőtt 10 órától játékos programok és ligeti vásár várja a családokat.

 

Szerkesztő: Balázs Anett

Operatőr: Bucsai Ákos

 

Címkék: