Alföldvíz Zrt.

Az elmúlt hétvégén rendezték meg Herceghalmon a 13. Országos Ügyfélszolgálati versenyt, melyen az ALFÖLDVÍZ Zrt. csapata első helyezést ért el.

A Magyar Víziközmű Szövetség már 13. alkalommal szervezte meg az országos versenyt, melynek célja a víziközmű-ágazatban az ügyfélszolgálaton dolgozó szakemberek elméleti- és gyakorlati felkészültségének megmérettetése, hivatásszeretetének, szakmai elkötelezettségének erősítése. Az ALFÖLDVÍZ Zrt. biztosította a csapat számára a munkaidőben való felkészülést a versenyre és a helyszínen is támogatták őket.

A verseny 3 fő elemből tevődött össze. Először volt egy szituációs feladat, majd egy 40 kérdésből álló tesztet kellett megoldani, végül

pedig egy válaszlevelet kellett megfogalmazniuk. A szituációs feladat után a csapat a második helyen állt, de nagyon bíztak abban, hogy a verseny végére sikerül ledolgozniuk a pontkülönbséget

A versenyen összesen 15 vízmű képviseltette magát, melyek közül az ALFÖLDVÍZ csapata érte el az első helyezést.

Korábbi híradónkban már beszámoltunk arról, hogy az Alföldvíz Zrt. átszervezésével kapcsolatban komoly aggálya van a cég szakszervezetének. Az MSZP sincs ezzel másképp, ezért összefogást sürget az érintett önkormányzatok között.

Az ALFÖLDVÍZ Zrt. és a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület közötti együttműködés azt az üzenetet közvetíti, hogy a környezetünk és az ivóvizünk egy olyan alapvető érték, amit fontos, hogy a mindennapjainkban óvjunk, védjünk és odafigyeljünk rá. Az hogy ezt az üzenetet az egyesülettel közösen hirdetik, Dr. Csák Gyula vezérigazgató szerint egy kitüntetett lehetőség.

A sajtótájékoztatón bejelentettek egy további együttműködést is. Baran Ádám, a sportegyesület elnöke elmondta, hogy a klub továbbra is igyekszik részt venni a cég által tervezett kampányokban.

A sportolók a mindennapokban igyekeznek a klub által biztosított kerékpárokkal közlekedni, hogy ezzel is óvják a környezetet. Tálas Zsuzsannának, a csapat feladójának fontos az energiatudatos élet és a szemét szelektíven való gyűjtése.

Az óvodás és általános iskolás korosztály számára egy rajzpályázatot is hirdetnek „Hogyan véded környezetedet?” címmel. A nyeremények 600 ezer forintot tesznek ki, amit a nyertesek osztálykirándulásra költhetnek majd. Az alkotásokat április 14-én, 24 óráig lehet beküldeni.

Az ország egyik legnagyobb vízközmű-szolgáltatója kiemelten fontos küldetésének tekinti a környezet védelmét, a víz és természeti környezetünk megóvását, a környezettudatos életmód népszerűsítését. A víz világnapja alkalmából rajzpályázatot hirdetett, melyre március 10-ig várták a műveket, a díjakat pedig a Víz Világnapján, március 22-én adták át.

Fontos küldetésként tekint a szolgáltató a csapvíz, mint érték közvetítésére és a magas színvonalú szolgáltatás megismertetésére a fogyasztók valamennyi csoportjával. E cél érdekében a Víz Világnapja alkalmából ez évben is meghirdette a már hagyománynak tekinthető rajzpályázatát.

A fő cél a víz világnapjáról történő megemlékezés, de volt egy alcíme is: a vizek és mesterségek. És természetesen, hogy kicsit hazabeszéljünk: „Hogyan képzeled el a vízvezeték szerelő munkáját?” ez volt a rajzpályázatunk fő mottója, és így is készültek el a pályázati anyagok.- mondta el Nagy László

vezérigazgató helyettes

ALFÖLDVÍZ Zrt.

Címkék:

A terveknek megfelelően halad a Békés megyei ivóvízminőség-javító program, mely több mint hatvan település vízellátását érinti. Békéscsabán összesen 2200 bekötő vezetéket, és több mint 15 kilométernyi vezetékhálózatot cserélnek ki a szakemberek.

Az európai uniós elvárásoknak megfelelően az ivóvíz arzéntartalmának legmagasabb értéke 10 mikrogramm/liter lehet. Magyarországon ez a határérték korábban 50 mikrogramm/liter volt. Ezért vált szükségessé a víz minőségének javítása. A tervek szerint a Maros hordalékkúpjából kinyert vízzel, hatvanhat javarészt Békés megyei és néhány Csongrád megyei település vízellátása valósul meg.