Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

ajándék

Karácsony után sok ajándék kerül vissza a vásárlás helyére, hiszen a méretben nem megfelelő- vagy nem tetsző ajándékokat általában visszavisszük és beváltjuk valami másra. Azonban fontos tisztában lennünk azzal, hogy milyen jogaink vannak az ajándék visszaváltásakor.

Karácsony a szeretet ünnepe, ilyenkor ajándékokkal halmozzuk el szeretteinket, azonban előfordulhat, hogy valami oknál fogva nem megfelelő a karácsonyi meglepetés.  Ha egy terméket az ünnepek után vissza szeretnénk váltani, akkor tisztában kell lennünk, hogy hibás és hibátlan áru visszaváltása esetén milyen jogaink vannak, illetve, hogy milyen jogszabályok vonatkoznak a boltban-, illetve a  web-áruházból történő vásárlás esetén. A bolti vásárlásnál kezünkbe foghatjuk, megnézhetjük a terméket, még az online rendelésnél csak egy képen láthatjuk, hogyan is néz ki a megvásárolni kívánt árucikk.

Szentestén mi más is lehetne a program, mint az, hogy meghitt családi környezetben elfogyasztjuk az ünnepi vacsorát, majd kibontjuk az ajándékokat, miközben szólnak a karácsonyi dalok.

Ahogyan az december elején lenni szokott, mindenki boltról-boltra jár, hogy Karácsonyra beszerezzen minden ajándékot. Majd amikor elérkezik az ünnep, akkor az nem telhet másként, minthogy közösen feldíszítjük a fát, megvacsorázunk, majd a karácsonyi díszekben pompázó fa körül kibontjuk a Jézuska által hozott ajándékokat.

A gyerekek és a felnőttek is egyaránt várják a karácsonyi ünnepet, hiszen ilyenkor családi körben, együtt tölthetik el ezt az időszakot. Társasjátékoznak, beszélgetnek és természetesen karácsonyi dalokat hallgatnak.

Az idei Karácsonyra is a rászoruló gyermekeknek gyűjtenek a Bonnyai testvérek „Karácsonyi angyalok” címmel. Az ajándékokkal megtelt cipős dobozokat december 12-ig lehet leadni a város különböző pontjain.

A Bonnyai testvérek három évvel ezelőtt kezdték el a cipős doboz kezdeményezést „Karácsonyi angyalok” címen. Kezdetben csak Békéscsabán gyűjtötték az ajándékokat tartalmazó cipős dobozokat, de az akció mára már országossá nőtte ki magát, idén pedig már harmadik alkalommal rendezik meg.

Ahogy egész évben, így Karácsony közeledtével is a rászoruló gyermekeknek gyűjtenek. A két év alatt eddig összesen 1017 gyerek karácsonyát tették szebbé.

Az ország számos pontján és Békés megyében is több üzlet, óvoda és iskola csatlakozott ehhez a nagyszerű kezdeményezéshez. Az egyik békéscsabai játékbolt már a kezdetek óta részt vesz az akcióban és támogatja a Bonnyai testvérek munkáját.

Ajándékot kaptak a Manóvár óvoda óvodásai a békéscsabai önkormányzattól. A közlekedésbiztonsági eszközöket Szarvas Péter polgármester adta át a gyerekeknek.

Az óvodások boldogan vették kezükbe a bukósisakokat és próbálták ki a rollereket, bringákat, melyeket a város egy korábban benyújtott sikeres pályázat útján kapott. Békéscsabán a lakosság több mint 30 százaléka biciklizik minden nap, ezért nagyon fontos, hogy minél hamarabb elsajátítsák a gyerekek a KRESZ alapvető szabályait és a biztonságos kerékpárhasználatot.

A városvezetés azért gondolta úgy, hogy a Manóvár Óvodában lesz a legjobb helye a közlekedési eszközöknek, mert ott már korábban kialakítottak egy mini, gyakorló KRESZ pályát. A Manóvár ovit magában foglaló Lencsési Óvodában már régóta az óvodai nevelés részét képzi a közlekedésbiztonsági oktatás.

A gyerekek rögtön ki is próbálták az új eszközöket, ami láthatóan nagy örömöt okozott nekik. A rollerek voltak elsőre a legkelendőbbek és a gyerekek el is mondták, hogy miért.