Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Rendőrök

Szeptembertől több megyei általános iskolánál is megjelentek a Zebra Zsaruk. A diákok, a rendőrök és polgárőrök együtt segítenek az úttesten átkelő iskolásoknak a helyes és biztonságos közlekedésben.

Idén szeptemberben is vigyáznak az iskolásokra a Zebra Zsaruk. Általános iskolás diákok, rendőrök és polgárőrök együtt segítik az átkelőket a megye zebráinál, a legforgalmasabb részeken. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság „Az iskola rendőre” és a „Zebra Zsaru” programokkal a gyermekek biztonságát és az iskolások szabályos közlekedésre nevelését próbálja elősegíteni.

A Rendőrség és a Polgárőrség évek óta együttműködik, így egész évben - ilyenkor pedig fokozottabban - jelen vannak a veszélyes kereszteződésekben. A megyében 74 alapszervezet működik, így a legkisebb falutól a nagyobb városokig mindenhol ott vannak a polgárőrök és segítik a diákokat a helyes és biztonságos közlekedésben.

A baleset-megelőző programok mellett fontos a családi példamutatás is, hiszen ez elengedhetetlen a gyermekek biztonságos közlekedéséhez.

Egy jóvátételi programot rendeztek Békéscsabán. A program célja az volt, hogy a rabok és a rendőrök elrettentő példát mutassanak - mindezt pedig játékos formában. A résztvevőket azok a gyerekek alkották, akik állami gondozásban nőnek fel.

A „Fogvatartottak reintegrációja” című projekt keretein belül rendeztek jóvátételi programot Békéscsabán. A programnak több célja is van: az áldozattá válás megelőzése, a fiatalokra leselkedő internetes bűnözés elkerülése és a drogok használatának káros következményeire történő figyelemfelhívás. A jóvátételi munkán 6 fő fogvatartott is részt vett.

A programban szereplő játékokat a Békés Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet állította össze a gyermekvédelembe bevont- és lakásotthonban élő gyermekek részére. A projekt játékos formában zajlott, így a résztvevők különböző bűnözéshez kapcsolódó fogalmakat párosíthattak, ujjlenyomatokat készíthettek, kipróbálhatták a rabszállító autót és belebújhattak mind a rabok-, mind pedig a rendőrök bőrébe, ugyanis lehetőségük nyílt felpróbálni a felszereléseket.

A Békéscsabai Városi Baleset-megelőzési Bizottság rendezte meg az V. Szakmai Közlekedésrendészeti Verseny Békés megyei döntőjét. A megmérettetésen a megyében működő rendőrkapitányságok és határrendészeti kirendeltségek 54 rendőre vett részt. A versenyen az elméleti feladatok megoldása után a gyakorlaté volt a főszerep. Különböző kategóriákban indultak versenyzők, a karos forgalomirányításban 16 rendőr mérte össze felkészültségét. A megye legjobbjai továbbjutottak az országos döntőbe, amit június 23. és 25. között tartanak Gödöllőn.

Címkék: