Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Tótkomlós

13. alkalommal rendezték meg a Tótkomlósi Nemzetközi Szenior Úszóversenyt. A szenior úszó egyesületek nevezésén kívül az egyéni jelentkezőket is várták a szervezők, hiszen a rendezvény fő célja, hogy a versenyen keresztül népszerűsítsék az úszást és az egészséges életmódot mindenki számára.

A felnőtt lakosság rendszeres testmozgásának elősegítése, az egészség fenntartása, megőrzése, az úszás népszerűsítése, a hazai és nemzetközi kapcsolatok elősegítése és ápolása. Ezek, és a versenyzési lehetőség biztosítása volt a az elsődleges célkitűzése a 13. Tótkomlósi Nemzetközi Szenior Úszóversenynek is, mely a Tótkomlósi Rozmárok Szenior Úszó Klub rendezésében valósult meg, ebben az évben is.

A szokások szerint, miden évben van egy híres úszó-díszvendége az eseménynek, aki idén Zubor Attila, világbajnoki bronzérmes úszó volt, aki elmondta stábunknak, miért fontos sportág az úszás.

XI. alkalommal vették birtokba a szenior úszó egyesületek a Tótkomlósi Rózsa Fürdőt. A rendezvény fő célja ezúttal is az volt, hogy felhívják a figyelmet az úszás jótékony hatásaira és az egészséges életmódra. 

A Tótkomlósi Rozmár Szenior Úszó Klub idén is megrendezte a Nemzetközi Szenior Úszóversenyt, ahova százötvenöt nevezés érkezett az ország számos pontjáról.  Győrből, Pécsről, Budapestről, Békéscsabáról és Algyőről is ellátogattak a Tótkomlósi fürdőbe, hogy megmérettessék magukat a versenyzők. 

A szervezett egyesületi versenyzőkön kívül mindig adódik akár nyolc tíz fő is, aki az ország bármelyik területéről eljön. Ez a verseny mindig megvan hirdetve hónapokkal előbb a megfelelő körbe, fórumokon. Mindenki megtalálja, aki érdeklődik. -mondta el Kancsó János elnök Tótkomlósi Rozmár Szenior Úszó Klub Egyesület

A békéscsabai Szünet Darts Club immáron 4. éve rendez országosan leszabályozott versenysorozatban Magyar Darts Liga fordulót. Csongrád - és Békés megye 1 régiót alkotva méri össze tudását hétről hétre. Az aktuális fordulót Békéscsabán rendezték.

Röpködtek a 180-ak a Magyar Darts Liga aktuális fordulóján, a Magyar Darts Szövetség 2. számú versenysorozatában. Az ország területe 5 részre lett felosztva, ebből a helyi, a Délkelet-magyarországi régió, melyben jelenleg 3 egyesület rendez versenyt: Szegedi BSE, Tótkomlósi DC és a Békéscsabai Szünet DC.

- A Magyar Darts Szövetség által kiírt országos versenysorozatról van szó. Jelen versenysorozat tavaly június környékén indult, másfél éves időszakot ölel föl, jelenleg a finisében tartunk, ezt azt jelenti, hogy még 5 verseny van még hátra. - hangsúlyozta Komlódi Péter, a Szünet Darts Club alelnöke

A legtöbb zenei találkozó az idő múlásával veszít az érdeklődési köréből, azonban a Zenit már hagyományos, sikeres eseménnyé vált. Korábban több műfajt is magába foglalt a négy napos esemény, mára azonban ez leszűkült. Fúvószenészek és mazsorettek előadásait tekinthetik meg az érdeklődők. Herczeg Tamás, főszervezőtől megtudtuk, hogy új és visszatérő csapatai is vannak a rendezvénynek.

- Minden évben érkeznek új zenekarok is, akik egyszer eljönnek, évről évre újra megjelennek nálunk. Vannak olyanok, akik évről évre rendszeresen jönnek vagy szeretnének jönni. - mondta el Herczeg Tamás, a Csabagyöngye Kulturális Központ igazgatóhelyettese

A Körösparti Vasutas Fúvószenekar szintén állandó résztvevője a Zenitnek, akik a legtöbbször záró programként lépnek fel a fesztiválon.

- Húsz Éve állandó tagjai vagyunk a Zenitnek, egy igen széles Békéscsabai réteg szeret bennünket. Nagyon sok a zenekarnak a rajongója. - hangsúlyozta Maczkó István, a Körösparti Vasutas fúvószenekar zenekari vezetője