Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

karate

4 napos országos edzőtábort szervezett Békéscsabán az A.J.K.A Magyar Karate Szervezet. Már 10. éve gyűlnek össze a küzdősport hazai tanítói és mesterei a speciális edzőtábor keretében, hogy együtt gyakoroljanak és minél több új ismeretet sajátítsanak el.

A délelőtt folyamán közel 50-en látogattak el a békéscsabai Vívócsarnokban megrendezett, országos karate edzőtáborba. A találkozó elsődleges célja, az hogy az oktatók, a már meglévő tudásuk mellett, új ismeretekkel és technikákkal gazdagodjanak.

Jelenleg 138 iskolában vették be a karatét, mint sportot a kerettantervbe, egyes intézményekben pedig a testnevelés óra keretein belül sajátíthatják el az alapokat. A mesterek 7 éves kortól ajánlják elkezdeni a karatét, ugyanis ekkora alakul ki a gyerekek megfigyelőképessége. Emellett a küzdősportnak számos pozitív hatása is van.

A magyar szervezetnek jelenleg 12 karate klub a tagja, mely több mint 100 fekete öves karate mesterrel, és közel 700 sportolóval büszkélkedhet.

Az elmúlt hétvégére egy országos tábort szervezett az A.J.K.A. magyar karate szervezet a küzdősport hazai oktatói számára Békéscsabán. A magyar tagszervezet - 12 klub több mint 100 fekete öves karate mesterével és 700 sportolójával büszkélkedhet.

Számos településről közel 80-an látogattak el az országos táborba, melyre Békéscsabán, a Széchenyi István Kollégiumban került sor. A találkozó alkalmával a fejlődés és a tapasztalatcsere volt a legfontosabb szempont. Az évente megrendezett találkozó végeztével, a mesterek már új ismeretekkel gyarapodva térhettek vissza a mindennapi oktatásba.

A karate szó jelentése: üres kéz, emellett pedig olyan fegyver nélküli harcművészetet jelent, melyben a karatét űző tanuló saját testrészeit, de leginkább végtagjait használja fegyverként. A továbbképzéseken olyan speciális gyakorlatokat sajátítanak el az edzők, melyeket a mester, a sensei kizárólag ilyenkor tanít és az ismert gyakorlatoknak egy bonyolultabb változatát mutatja be.

Bajnoki címek az A.J.K.A. karate országos bajnokságról

Budapesten került megrendezésre az "American J.K.A. Karate Association" magyarországi szervezetének  országos shotokan karate bajnoksága. Idén is színvonalas küzdelmeket és

formagyakorlatokat láthattunk, hiszen a versenyzők és a bírók is megfelelően felkészültek a megmérettetésre.  A versenyre az egész ország területéről érkeztek karatékák. Békés megyéből Torma György 6. danos  mester  , Farkas András 5.danos mester és Kovács Viktor 3. danos mester  vett részt a bíráskodásban.

A Békéscsabai  Lakótelepi SE Shotokan Karate Szakosztályának versenyzőit  Farkas András készíttette fel , aminek meg is lett az eredménye hiszen több országos bajnoki címet is elhoztak a tanítványai. A Torma György vezette Gyulai karate Egyesület is szintén remekelt, hiszen Ők is egyéniben és csapatban is szintén helyt álltak a mezőnyben.

Eredmények:

Egyéni  Formagyakorlat Kata versenyszámban :

Címkék:

Ifj. Zsiga Zsolt 3 helyezett a berlini Kyokushin Karate Európa bajnokságon.

2015.05.30-31én rendezték meg Berlinben a Kyokushin-Kan Európa bajnokságát, ahol nagyon erős mezőny gyűlt össze!

A verseny már a (2020-as) olimpiai súlycsoportokban -65- +90 kg rendezték meg a férfiaknál 5 kilónkénti súlycsoport váltással a nőknél pedig -60 +85-ig 5 súlycsoportban. Magyarországot 1 női versenyző Herczeg Lilla képviselte, aki a második helyen végzett -60 kg-ban ahol orosz ellenfelétől kapott ki 3 hosszabbításos mérkőzésben.

Címkék:

A Szarvasi Vízi Színház ezúttal egy rangos karate versenynek adott otthont.

A verseny szervezője a Szarvasi Harcművész és Küzdősport Egyesület volt, a versenyzők pedig az ország számos részéből érkeztek. Az esemény színvonalát emelte, hogy a magyar karate válogatott tagjai is tatamira léptek. A program gondolata már évekkel ezelőtt megfogalmazódott az egyesület vezetésében, hiszen mint bebizonyosodott a színház kiválóan alkalmas egy ilyen verseny lebonyolítására, majd az elképzeléseket tett is követt,e így egy eredményes pályázat, valamint a támogatók segítségével megvalósulhatott az elképzelés. 

A szervezőket az időjárás is segítette, hiszen a csapadékos hétköznapok után igazi nyári forráság várta a versenyzőket és a nézőket. A versenyt Lovász György mester  nyitotta meg az egyesület nevében, majd Babák Mihály Szarvas Város polgármestere köszöntötte a csapatokat. A program formagyakorlat versenyszámokkal indult női és férfi kategóriákban. 

A gyulai karatésok Szerbiában edzőtáboroztak.                        

A nyár tagadhatatlanul az edzőtáborok ideje a harci művészetekben is. Ennek jegyében látogatott el a gyulai shotokan karatésok egy kis csapata Horváth László VI.DAN vezetésével Szerbiába, Nagybecskerekbe. A csoport már régóta ápol jó kapcsolatokat Kesic Bogdan VIII. danos nagymesterrel, most pedig részt vehettek edzőtáborán, amelyen magyar, román és szerb harcművészek edzettek. A Gyulai Shotokan Karate Klub tagjai közül Bíró Tamara 3. Dan, Ködmön Petra 2. Dan, Csepreghy Mátyás 1. Dan, Csepreghy Lóránt 1. Dan, Sziráczki Roland 3. Kyu és Csepreghy Zsuzsa 6. Kyu fokozatra tett sikeres vizsgát. Az edzéseket Kesic Bogdan 8. Dan, Sanulovac Goran 5. Dan és Horváth László 6. Dan tartotta.

A tábort az övvizsgára felkészítés, magas színvonalú szakmai képzés és a megszokott jó hangulat jellemezte, mindezt a nyári kánikula sem tudta elrontani.

 

A Világkupára hangol az Orosházi Kyokushin Karate Szabadidős Kör élversenyzője.

Ifj. Zsiga Zsolt megkezdte felkészülését Oroszországban az orosz kyokushin karate válogatott tagjaival a 2014. szeptember 6-án megrendezésre kerülő veszprémi Világkupára. A viadalra minden súlycsoportban 16-os tábláról indulnak a hat földrészről delegált versenyzők. Zsolt -80 kilogrammban képviseli Magyarországot, aki jelenleg az orosz vezetők meghívásának köszönhetően külföldön kapott lehetőséget, hogy készülhessen a megmérettetésre.

Az edzőtábor augusztus 9-én kezdődött Szentpéterváron. Minden nap három tréningen vesz részt, ahol vegyesen erőnléti és technikai elemekkel találkozik. Zsolt 19-én indul haza és ezután három hét felkészülési ideje van még Orosházán, ahol edzője Zsiga Zsolt 5 danos mester segítségével érheti el a versenyformáját.

 

Címkék:

Sensei Sáfár László IX.DAN látogatott Gyulára, az idén is megrendezésre kerülő az A.J.K.A Shotokan Karate-do Szövetség karate edzőtáborába.

Ezek a táborok segítenek a hibajavításban, egységesíti a technikákat és nem utolsó sorban, erősíti a klubok és tagjaik között kialakuló baráti szellemet. Az A .J.K.A. (American JKA Karate Association) magyarországi tagszervezete Békés megyében három klubbal is dolgozik, hiszen Békéscsabán két, Gyulán egy klub  tartozik a szövetséghez. A tábort a szövetség vezetője, Sensei Sáfár László IX.DAN vezette, aki itt ünnepelte 77.születésnapját, a tanítványok nagy megbecsülése közepette.

Címkék:

Szerbiában, a vajdasági Nagybecskereken-Zrenjaninban-minden évben megrendezik a Bánáti Karate Liga nemzetközi shotokan karate versenyét.

A házigazda Banatsky Cvet Klub, élén Kesic Bogdan VIII.DAN mesterrel, ismét a sok csatát látott Medison csarnokban fogadta a Milan Obradovics Emlékverseny résztvevőit. 16 magyar, román és szerb karate klub több, mint 200 résztvevője versenyzett kata és kumite versenyszámban, amit a legrégebbi, ún. "Ippon Shobu" szabályrendszerben bonyolítottak le. A shotokan karatésokon kívűl wado ryu karatésok, ITF taekwon-dosok, All-Style karatésok, ju-jitsusok és goshin ryusok mérték össze tudásukat. A bírói kar szintén nemzetközi volt és többé-kevésbé jól oldotta meg nem könnyű feladatát. A békéscsabai Farkas András V.DAN mester végig bíráskodta a versenyt. 

Címkék:

Budapesten rendezték meg a hagyományos, hatodik alkalommal kiírt Sáfár Shotokan Karate Kupa shotokan karate versenyt, ahol számos békéscsabai és gyulai fiatal remekelt.

Természetesen jelen volt az A.J.K.A. (American JKA Karate Association) alapító nagymestere, Sáfár László IX.DAN is, aki egyben a magyar szövetséget is vezeti. A Németországból érkező versenyzők tatamira lépése nemzetközivé avatta a kupát, amelyen egyéni és csapat formagyakorlat, valamint ippon shobu szabályrendszerű küzdelemben csaptak össze a versenyzők. Farkas András, Kovács Viktor és Torma György Békés megyeri mesterek versenybíróként segítették a verseny sikeres lebonyolítását. Szép számmal születtek megyei vonatkozású érmek, így kijelenthető, hogy egyre eredményesebben szerepel az utánpótlás korosztály.

 

Eredmények 
FORMAGYAKORLAT (KATA)
Egyéni formagyakorlat: 

18-35 éves korosztály, „C” csoport:
2. Kádár Richárd (Gyulai Karate Egyesület)
15-17 éves korosztály, „A” csoport:
3. Veres József (Gyulai Karate Egyesület)