Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Békéscsabai Lakótelepi SE

Megtartotta aktuális éves közgyűlését az 1984-ben alakult Békés Megyei Harcművész Szövetség, ahol 18 klub képviselői jelentek meg a megyéből. A közgyűlésen megvitatták és elfogadták az éves beszámolót, valamint meghatározták a 2016-os év feladatait.

A szövetség elnökét a Lakótelepi SE nem verseny centrikus edzésén kaptuk mikrofonvégre. Gregor László elmondta, hogy az utóbbi években megvárták a Taekwondo és a Kick-box közgyűlését, hiszen a megyei szövetség közgyűlésének egyik feladata a versenynaptár elkészítése, és azt csak akkor tudják, ha megvan a végleges, országos versenynaptár. Ez magyarázza azt, hogy a megszokottnál később, februárban tartották a közgyűlést.

Összesen 11 éremnél járnak a Békés megyei harcosok a kick-box vb-n.

A pénteki első Békés megyei érdekeltségú döntőben Stumpf Márk lépett pástra, és igen meggyőző fölénnyel győzta le ellenfelét, megszerezve ezzel a Debreczeni Team első aranyérmét. Laurincz Péter következett, aki bizony semmivel sem maradt le Márk

mögött akaratban és tudásban, de sajnos ez nem volt elég a vb-címhez, nagyon szép játékkal csiszolta ezüst színűre az érmét.

Bálint Zoltán hihetetlen kemény csatát vívott olasz ellenfelével mind pszichikai, mind fizikai értelemben, és az utolsó másodpercben bekapott egy ponttal maradt alul a hazai versenyző mögött. Laurincz Boglárka volt a csapat utolsó pástra lépő tagja a mai napon, aki Világ- és Európa Bajnokhoz méltó meccset vívott, és immár kétszeres világbajnoknak mondhatja magát.

Még soha nem indultak ilyen nagy számban Békés megyeiek az utánpótlás kick-box világbajnokságon.

Szeptember elején az olaszországi Rimini ad otthont a rangos viadalnak. Az idei magyar válogatott is kialakult, a tétnek megfelelően pedig már gőzerővel folyik a felkészülés. A point-fighting válogatottnak az a népes csoportja, akiket Debreczeni Dezső irányít, július 7-én futóedzésekkel kezdte meg a munkát.

A jó hangulatban edző csapat hétfőtől egy hétre beköltözött a Mester Klub tornacsarnokába, ahol napi három tréninggel folytatódik a munka. Itt az állóképesség fejlesztése mellett már az erősítésen van a hangsúly. Ezt követően augusztus elején a mezőtúri edzőtáborral folytatják a felkészülést az ifjú harcosok.

Szerkesztő: Kovács Dávid

Operatőr: Fazekas Róbert

Szeptember elején az olaszországi Rimini ad otthont a WAKO Utánpótlás Kick-box Világbajnokságának.  

Erre a versenyre egy ország egy kategóriában legfeljebb két versenyzőt indíthat. A két versenyző közül az egyik az aktuális országos bajnok, a másik a ranglista vezetője, ha a versenyző ugyanaz, akkor a ranglista második helyezettje utazhat. Az idei magyar válogatott is kialakult, ráadásul még soha nem indulnak ilyen nagy számban Békés megyeiek a világbajnokságon. Huszonhat sportoló képviseli a megyéből hazánkat az év legfontosabb versenyén. Megtalálhatók közöttük a korábbi világversenyek hősei, de itt vannak azok a tehetségek is, akik először vívták ki a jogot a világbajnoki indulásra.

A Szent István téren mutatkoztak be a megye legjobb harcosai.

Békéscsabán, a Szent István téren a nyár folyamán, hétfőnként sportprogramokat láthatnak a város lakói. A Sporthétfő keretében azok a békéscsabai sportegyesületek, szakosztályok tartanak bemutatókat, nyilvános edzéseket, akiknek a tevékenységét a város támogatja. Az első hétfőn a Békéscsabai Lakótelepi SE szakosztályai léptek tatamira, illetve a dobogóra. Ennek keretében először a Lakótelepi SE All-Style Karate és Kick-box Szakosztálya szerepelt. A szakosztály nyilvánosan, a dobogón mutatta be azokat a válogatott versenyzőit, akik szeptemberben, a WAKO Junior és Kadett kick-box Világbajnokságán az olaszországi Riminiben képviselik a magyar nemzeti színeket.

Budapesten rendezték meg a hagyományos, hatodik alkalommal kiírt Sáfár Shotokan Karate Kupa shotokan karate versenyt, ahol számos békéscsabai és gyulai fiatal remekelt.

Természetesen jelen volt az A.J.K.A. (American JKA Karate Association) alapító nagymestere, Sáfár László IX.DAN is, aki egyben a magyar szövetséget is vezeti. A Németországból érkező versenyzők tatamira lépése nemzetközivé avatta a kupát, amelyen egyéni és csapat formagyakorlat, valamint ippon shobu szabályrendszerű küzdelemben csaptak össze a versenyzők. Farkas András, Kovács Viktor és Torma György Békés megyeri mesterek versenybíróként segítették a verseny sikeres lebonyolítását. Szép számmal születtek megyei vonatkozású érmek, így kijelenthető, hogy egyre eredményesebben szerepel az utánpótlás korosztály.

 

Eredmények 
FORMAGYAKORLAT (KATA)
Egyéni formagyakorlat: 

18-35 éves korosztály, „C” csoport:
2. Kádár Richárd (Gyulai Karate Egyesület)
15-17 éves korosztály, „A” csoport:
3. Veres József (Gyulai Karate Egyesület)