Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

egy éves felkészítés

Ezen a héten kedden, két család költöztetésével vette kezdetét az a folyamat, melyben az SOS Gyermekfalvak - battonyai gyermekfalujának 10 családja új otthont kap a megye egy másik pontján: Orosházán.

Ma Magyarországon több mint 20 ezer gyermek nem a vér szerinti szüleivel él. Az SOS Gyermekfalvak közel 400 gyereknek ad családot nevelőszülő hálózatán és gyermekfalvain keresztül. Az SOS Gyermekfalvak idén nyáron átszervezte battonyai gyermekfaluját, közel 70 gyermek Orosházán kezdi meg az új tanévet. A költözést több szempont is indokolta.

- A nálunk nevelkedő gyermekek egyéni igénye és szükséglete, valamint társadalmi integrációja tette szükségessé, hiszen egy integrált formában történő nevelkedés sokkal jobban elősegíti a nálunk nevelkedő gyermekek önálló lábra állását és későbbi felnőtté válását is jobban segíti, hogy ha egy integrált formában történik ez a nevelkedés. - mondta el József Imre, az SOS Gyermekfalu Magyarországi Alapítványának projektvezetője