Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

baleset-megelőzés

"Látni és látszani… élni és életben hagyni!" címmel tartott baleset-megelőzési akciót a Békéscsabai Városi Polgárőrség és Dr. Ferenczi Attila tanácsnok Békéscsabán, a Lencsési lakótelepre vezető Corvin utcai kerékpárúton.

Békéscsaba egy kerékpárbarát város, így évente sok kerékpáros baleset is történik, ezért döntött úgy Dr. Ferenczi Attila tanácsnok és Bugyinszki Tamás, a Békéscsabai Városi Polgárőrség elnöke, hogy játékos formában hívják fel a figyelmet a biztonságos közlekedésre Mikulásnap alkalmából.

A téli időszakban délután négy órakor már sötétedik, ezért ilyenkor már érdemes felkapcsolni a kerékpárokon a világítást, valamint azt jól látható helyre kitenni, előre-, illetve hátra is.

Öt-hat évvel ezelőtt nagyon sok kerékpárost kellett megállítani, mert vagy a világítással vagy a csengővel vagy pedig a prizmával volt probléma. Az évek során viszont folyamatosan csökken ezen problémák száma.

Tanyán élő időseket látogat a Békéscsabai Rendőrkapitányság Baleset-megelőzési Bizottsága. A programban olyan eszközökkel támogatják a megyeszékhelyen és környékén élő időseket, amelyek a kerékpáros közlekedésben segítik őket.

Az akció első helyszíne a Lőrinci dűlő. Jantyik Ilona már hosszú évek óta itt él. Ezért is különösen fontos, hogy rá is odafigyelnek, és ezúttal a láthatóságot segítő kiegészítőket ajándékoztak az idős hölgynek. A kapitányság munkatársai természetesen elmagyarázták, hogy miként kell használni az eszközöket, sőt segítettek is ezeket felhelyezni a kerékpárra.

Az összeállított csomag a hasznos eszközök mellett például egy leírást is tartalmaz, ami a megváltozott szabályokat foglalja össze.

A közlekedők észrevételeit, véleményét várják a Békés megyében működő rendőrkapitányságok baleset-megelőzési előadói.

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányságon, valamint a rendőrkapitányságokon működő baleset-megelőzési bizottságok évente több programot is szerveznek annak érdekében, hogy minél többen megismerjék a biztonságos közlekedés szabályait és fontosnak érezzék az előírások betartását. A legkülönfélébb forgalmi helyzetekben döntő fontosságú kérdés, hogy a közlekedő betartja-e a szabályokat, mennyire figyel a saját és mások biztonságára. Emellett azonban legalább ennyire lényeges, hogy a gyalogosok, kerékpárosok és más járművezetők a lehetőségekhez képest legjobban kialakított csomópontokban, átkelőkön, kereszteződésekben közlekedhessenek, hiszen a megfelelő és jól látható jelzések nélkülözhetetlenek a biztonságos közlekedéshez.