Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

óvoda

A Csabagyöngye Kulturális Központ Munkácsy Emlékházában a Csabai Farsang keretében ovis farsangot szerveztek a békéscsabai Penza Óvoda óvodásainak. A gyerekeket a délelőtt folyamán Hevesi Imre előadóművész szórakoztatta.

A Farsang a vízkereszttől-hamvazószerdáig tartó hosszú, vidám, télbúcsúztató időszak. Az óvodákban igen mozgalmas hetek ezek. A kicsik tanulhatnak a hagyományos farsangi szokásokról, jelmezeket tervezhetnek, énekelhetnek, táncolhatnak. Így tettek a Penza ovi csöppségei is a Munkácsy Mihály Emlékházban.

A gyerekek nagy lelkesedéssel hallgatták és énekelték a nekik szóló slágereket, aktívan részt vettek az interaktív játékokban, és még egy dalt is énekeltek a Tv-nézőknek.

Pályázati forrásból újították fel a békéscsabai Tábor utcai Óvodát. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program segítségével megvalósuló beruházás lezárására és az ünnepélyes átadóra múlt hét pénteken került sor.

Egy önkormányzati pályázat kapcsán került felújításra a békéscsabai Tábor Utcai Óvoda, közel 100 millió forint értékben. A renoválási tervekben szerepelt több olyan helység létrehozása is, melyek eddig hiányoztak az épületből.

Mindezek mellett a hidegburkolat cseréjére-, energiahatékonysági korszerűsítésre- és mozgáskorlátozott feljáró és mosdó létrehozására is sor került. Az eseményen megjelenteket Herczeg Tamás tanácsnok köszöntötte, a nyitóbeszédet pedig Fülöp Csaba, önkormányzati képviselő tartotta.

Egy óvoda felújítása mindig pozitív hatással van a gyermekekre, de ugyanúgy a szülőkre is, hiszen gyermekeik otthonosabb és barátságosabb környezetben tölthetik mindennapjaikat. Az óvoda dolgozói bíznak benne, hogy jövőre az egyik legfontosabb kellék, vagyis a játékszerek cseréjére is sor kerülhet majd.

A gyermekek tanításának első lépcsőfoka az óvoda. A társas szocializáció kezdetén gyermekeinket átadva a társadalomnak egy pedagógusra bízzuk, aki reggeltől estig türelmesen, kedvesen tanítja, neveli őket. Október 15-én az óvodapedagógusokat ünnepeljük.

A Kazinczy Lakótelepi Óvoda Pillangó csoportja köszöntötte az óvodapedagógusokat a Munkácsy Emlékházban. A gyerekek műsora hűen tükrözte, hogy mennyi türelem, energia van egy-egy napi foglalkozás mögött. Az óvoda nem csak egy épület, ahol játszanak a gyermekek, az óvoda az első lépcsőfok a társadalomba való beilleszkedés során.

A pedagógusok munkája, hogy szórakoztatóvá, színessé tegyék a gyermekek mindennapját. A csemeték figyelmét azonban nagyon kevés ideig lehet lekötni, így változatos, játékos feladatokkal kell előrukkolniuk az óvónőknek.

Mesekönyvekkel lepi meg Péter Erika költő és írónő Békéscsaba összes óvodás kisgyermekét. Először a Penza lakótelepi óvodába látogatott el, ahol Bíró Csabával, a körzet önkormányzati képviselőjével adták át a könyveket.

Péter Erikának az ajándék könyvek mellett számos egyéb műve is van: a legutóbb megjelent Hajnaltól Hajnalig már a 13. alkotása volt. A költőnő számára nagyon fontos, hogy a gyerekek mellett a pedagógusokat is segítse, ezért olyan verseket ír, ami megkönnyíti a szavak megtanulását és segíti a gyerekek fejlődését.

- Szeretnék nyomot hagyni magam után. Ez egy öncélú valami lenne, hogyha úgy nézzük de igazából nem öncélból tettem hanem azért, hogy a gyerekeknek örömet szerezzek. - mondta el Péter Erika, költő, író

Bíró Csaba önkormányzati képviselő a könyvek átadása mellett kiemelte: az utóbbi időben nagyon sok fejlesztés valósult meg a körzetben. A belvárosi bölcsődében 45 kismotor, a Százszorszép óvodában pedig egy új udvari, várjátékos csúszda várja a gyerekeket minden reggel.

Sajtótájékoztatót tartottak a Szigligeti Utcai és Kazinczy-lakótelepi Óvoda uszodájával kapcsolatban. Fülöp Csaba az MSZP önkormányzati képviselője a felújítás lehetőségeiről, különböző források igénybevételéről és a jövőbeli tervekről informálta a sajtó megjelent képviselőit.

A Szigligeti Utcai és Kazinczy-lakótelepi Óvoda uszodája egy 30 évvel ezelőtti kivitelezési hiba miatt 2013 szeptembere óta nem használható. Üzemidőben a megfelelő szellőztetési lehetőség hiányából kifolyólag a szerkezet állandóan nedves, a szigetelés penészedik és gombásodik. A tegnapi napon tartott sajtótájékoztatón a jövőbeli felújítás helyzetéről, valamint a támogató jegyekkel kapcsolatban is újdonságok hangzottak el.

Címkék:

Ünnepeltek kedden a Békési Kistérségi Óvoda Korona utcai ovisai. Az idén 20 éves intézményben nem csupán a kerek évfordulóra emlékeztek, hanem hivatalosan is átadták a nemrégiben felújított épületet.

Az ovisok vidám versével vette kezdetét a kettős ünnep kedden délután a Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde Korona utcai Tagóvodájának épületében. A sok lufi és a vidám díszítés a szülinapi ünnepségnek szól, hiszen idén 20 éves az épület. Mindemellett az óvoda a nyár folyamán teljesen megújult. 

Dr. Farkas Istvánné, a Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde Korona Utcai Tagóvoda vezetője elmondta, hogy a nyár folyamán körbeszigetelték az óvodát, de a padlásteret is leszigetelték és új nyílászárók műanyag nyílászárók kerültek a fa nyílászárók helyére, a szülők segítségével pedig új függönyöket is kapott az óvoda.

Címkék:

Oldalak