Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

tömegközlekedés

Békéscsabán továbbra is a helyi buszközlekedési szolgáltatást a Dakk Zrt. látja majd el. 

Erről a Békéscsabai Közgyűlés közvetlen jelöléssel döntött, az Európai Uniós és a hazai jogszabályok alapján. Megérkezett a Dakk Zrt. válasza, melyben elfogadták a döntést és tudatták, hogy vállalják 2018. január 1-jétől a szolgáltatás ellátását, illetve jelezték az önkormányzat számára, hogy még néhány fontos kérdésben egyeztetni szeretnének a várossal. Természetesen az utasok továbbra is változatlanul utazhatnak.

2018. január 1-jétől a közlekedés változatlan marad, azonban később a lakossági igényeknek megfelelően a közlekedési vállalat módosíthatja a járatait.

Két éves együttműködésre kerül sor, hiszen a jogszabályok értelmében legkésőbb 2019. december 31.-ig láthatják el a buszközlekedési szolgáltatást.

Békéscsaba idén is csatlakozott az Európai Mobilitási Héthez, melynek lezárásaképpen, az utolsó napon egy Autómentes Napot tartottak a város különböző pontjain.

Ez az európai kezdeményezés már tizenhatodik alkalommal került megrendezésre. A program célja, hogy legalább az Autómentes Napon mellőzzék a közlekedők az autókat és inkább a tömegközlekedést, a kerékpárt használják vagy induljanak el gyalogosan.

Ennek keretében reggeltől-éjszakáig folyamatosan kerékpáros programok várták a csabaiakat. Volt például biciklis ügyességi verseny, valamint egy kerekpáros közlekedésről szóló KRESZ-totót is kitölthettek az érdeklődők.

A délután folyamán a főtéren a Critical Mass kerékpáros felvonulás vette kezdetét, melyen nagyon sokan részt vettek. Voltak olyanok, akik minden évben itt vannak, sőt a hét többi napján, heti 2 alkalommal közösen eljárnak biciklizni.

A biciklizés egészséges, gyors, és nem mellesleg környezet barát formája a közlekedésnek- többek között erre hívta fel a figyelmet a KerékPárt Bringa Klub, legújabb figyelemfelkeltő kiállításával, a veterán bicikli bemutatóval.

Nyeregbe mindenki! - így invitálja az új klubtagokat Solymosi István a KerékPárt Bringa Klub egyik vezetője.

A klub két éve azon dolgozik, hogy a biciklizést népszerűsítse, programokkal és tanácsokkal biztasson a kerékpározásra. Rendszeresen kirándulnak, tartanak olyan összejöveteleket, ahol a biztonságos kerékpározásról esik szó, és rendeznek kiállításokat, egyedi építésű vagy épp veterán kétkerekűekből.