Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Rió

2010-ben Békéscsaba Megyei Jogú város önkormányzata létrehozta a Békéscsabai Sporttörténeti gyűjteményt, melynek Szigeti Csaba volt a rendezője. A szerző abban az időben kezdte el az anyaggyűjtést, de olyan sok téma gyűlt össze, hogy úgy döntött, hogy ezt majd egy könyvben jeleníti majd meg. Legújabb kötetében a város sporttörténelmét, sportsikereit eleveníti fel, valamint békéscsabai származású sportolókat és edzőket mutat be.

A Lukács József, volt szövetségi kapitány és a Szigeti Csaba közti kapcsolat nagyon régre nyúlik vissza. Sok közös rendezvényük és elképzelésük volt, amit ebben a városban sikerült létrehozni. Lukács József hálás azért, hogy megismerhette és vallja, hogy ilyen elhivatott és alázatos emberekre a sportban is nagy szükség van.

Szigeti Csaba, elképzelését már többször fel akarta adni az álmatlan éjszakák miatt, ám a nagyszerű sportemberek miatt mégis folytatta. Először egy weblapon akarta megjeleníteni, de rájött, hogy könyv formájában az emberek később is letudják venni a polcról és újra át tudják élni a csabai sikereket.

Már csak 37 nap van hátra az olimpiai megnyitó ünnepségig, azonban Márton Anita nem pihen, Európa bajnokságra készülve próbálja a csúcsformáját kihegyezni Rióra.

A súlygolyók felsorakoztak Márton Anita edzésén, arra várva, hogy egészen Amszterdamig, majd Rióig repítse a fedett pályás Európa bajnok, fedett pályás világbajnoki ezüstérmes, valamint szabadtéri Európa bajnoki bronzérmes atlétanőt. Jelenleg egy pihenőidőszakban van, az amszterdami EB-re készülve, ami egy felkészülési állomás az olimpiára.

Mivel elég közel van az EB az olimpiához, így kétszer egymáshoz ilyen közel, tehát 3 hét különbség van, nem lehet csúcsformát csinálni és nem lehet megtartani sem a csúcsformát ennyi ideig. Úgyhogy mindenféleképpen a legjobb lökést az olimpiára tartogatjuk. -mondta el Márton Anita súlylökő KOPP Békéscsabai Atlétikai Klub

Rió, olimpia, és két békéscsabai atléta, akik már biztosan ott lesznek Brazíliában. Őket fogadta és köszöntötte Hanó Miklós alpolgármester és dr. Ferenczi Attila tanácsnok.

Olimpikonjaink egy villásreggelivel egybekötött kötetlen beszélgetésen meséltek a Pekingi Világbajnokságon szerzett élményeikről, a felkészülésekről és arról, mit várnak az olimpiától. A város vezetése is nagyon büszke az elért eredményekre és elmondták, hogy az ifjú sportolóknak ezek a sikerek nagy motivációt adhatnak az elkövetkező évekre.

- Büszkén jelenthetem, hogy Békéscsabának van már két Riói versenyzője. Reméljük még a Laci is, el tudja érni azt az eredményt, hogy ő is ott lehessen Rióban. Úgyhogy nagy öröm ez számunkra és további sok sikert és további jó eredményeket kívánunk nekik. - mondta el Dr. Ferenczi Attila, Békéscsaba Megyei Jogú Város tanácsnoka

Címkék: