Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Sajtóközlemény

Az ünnepnapok idején a Békési Uszoda az alábbi időpontokban lesz ZÁRVA:

2019. december 24.

2019. december 31.

2019. január 1.

Szíves megértésüket köszönjük. Kellemes Ünnepeket kíván a Békési Uszoda!

Címkék:

Tájékoztatjuk a Tisztelt Lakosságot, hogy a Békési Gyógyászati Központ és Gyógyfürdő valamennyiszakrendelése 2019. december 30. és 31. munkanapokon szünetel.

A betegek sürgős szakorvosi ellátását a békéscsabai Réthy Pál Kórház Rendelőintézet Sürgősségi Baleseti Osztályán látják el a megjelölt időszakban.

A szakorvosi ellátás szünetelése nem érinti a háziorvosi szolgálatokat, a háziorvosok a fenti érintett napokban zavartalanul elláthatják feladataikat.

Címkék:

A Gyulai Járási Ügyészség közlekedés biztonsága elleni bűntett miatt emelt vádat egy 44 éves büntetlen előéletű békési férfi ellen, aki 2019 márciusában lakóháza ablakából lézerfénnyel vakított el egy pilótát.

Címkék:

“Az érzékenységemet anyukámtól, a humoromat apukámtól örököltem.”

A 11 éves békési ifj. Mahovics Tamással már találkozhattunk a 2015-ös évadban, ahol Busai Bori párjaként táncolt. Mindig gyermeki báj övezte táncát, de a csibészség sem hiányzott belőle. Elmondása szerint, az előbbiben édesanyjára, az utóbbiban pedig édesapjára ütött. 2019-ben szólóban próbál szerencsét, szeretné megmutatni, mennyit fejlődött az elmúlt évek során. Táncos családban nőtt fel, őt idézve: “nulla éves korom óta táncolok.” Számára nem fontos a “menőség”, csak szívvel-lélekkel szeretne eljárni a színpadon egy jó legényest.

Legközelebb a november 15-i élő adásban szurkolhatnak a nézők neki.

Címkék:

Békéscsabán az ivóvíz-főkör éjszakai mosatása miatt április 26-án, pénteken és 27-én, szombaton este a városban több órás vízhiányra lehet számítani.

Békéscsabán április 17 - május 7. közötti időszakban ivóvízhálózat-mosatási munkálatokat végez az ALFÖLDVÍZ Zrt. Ebben az időszakban a város egyes részein nyomáscsökkenés és időszakos, 1-2 órás vízhiány is előfordulhat.

A szolgáltató az ivóvíz-főkör éjszakai mosatását április 26-án, pénteken és 27-én, szombaton este 19 órától reggel 7 óráig végzi el.

Ezen a két éjszakán a város kerületeiben (egymást követően) több órás vízhiányra lehet számítani.

Az ALFÖLDVÍZ Zrt. a mosatással járó esetleges kellemetlenségek miatt a felhasználók megértését köszöni.

Címkék:

A Gyulai Járási Ügyészség légi közlekedés gondatlan veszélyeztetésének vétsége és ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat a napokban egy 57 éves büntetett előéletű mezőberényi férfi ellen, aki ittasan vezette motoros siklóernyőjét és egy családi ház udvarára zuhant.

Címkék:

Október 2-án lépett fel a Békéscsabai Napsugár Bábszínház a Temesváron megrendezésre kerülő „Merlin pálcája” nemzetközi fesztiválon A helység kalapácsa című előadással.

A fesztiválon nemzetközi zsűri értékelte a szintén a világ minden tájáról (bolgár, spanyol, francia, román, magyar, stb.) érkező előadásokat. A zsűriben bábos, színikritikus, zenei szakember egyaránt helyet kapott. Az előadásokat előválogató után hívták meg a fesztiválra, ahol A helység kalapácsa végül a legjobb előadásnak járó díjat nyerte el, a zsűri egybehangzó döntése alapján.

Dramaturg: Tasnádi-Sáhy Péter

Zeneszerző: Cári Tibor

Koreográfus: Dávid Péter

Tervező: Bodnár Enikő

Játsszák: Balázs Csongor, Biró Gyula, Czumbil Örs, Gyarmati Éva, Lovas Gábor, Soós Emőke

Zenészek: Pribojszki Ferenc és Schäffer Szilveszter

Címkék:

Az NKM áramszolgáltatója a folyamatos karbantartási munkák keretében októberben oszlopokat cserél a közép- és kisfeszültségű hálózaton Gyulán. A tervszerű beavatkozások biztonságos elvégzése miatt rövid időre szükséges az egyes hálózati szakaszok kikapcsolása. A munkák idején időszakos áramszünet lesz októberben Gyulán több utcában. Az NKM áramszolgáltatójának munkatársai minden esetben igyekeznek az áramszünetek időtartamát a lehető legminimálisabb mértékre csökkenteni azért, hogy a fogyasztók a legkevesebbet érezzék a munkavégzésből.

Címkék:

Hétfőn délelőtt Békéscsabán az evangélikus nagytemplomban, Mága Zoltán Liszt Ferenc-díjas hegedűművész szombat esti jótékonysági koncertjének helyszínén adták át a rendezvényen összegyűlt adományokat a Békés Megyei Központi Kórház képviselőinek.

Az 1 millió 239 ezer 280 forintot és 5 eurót Herczeg Tamás országgyűlési képviselő, Kutyej Pál evangélikus lelkész és Bálint Kornél, a Békés Megyei Kormányhivatal kormánymegbízotti kabinetjének vezetője nyújtotta át a Békés Megyei Központi Kórház főigazgató-főorvosának, dr. Becsei Lászlónak, illetve dr. Kövesdi Józsefnek, a Békés Megyei Központi Kórház Gyulai Tagkórháza Gyermekosztálya vezetőjének.

A Liszt Ferenc-díjas hegedűművész az Emberi Erőforrások Minisztériuma kiemelt támogatásával megvalósult 100 templomi jótékonysági koncertsorozat keretében lépett fel Békéscsabán, de korábban már Békésen, Mezőhegyesen és Gyulán is koncertet adott.

Címkék:

Oldalak