Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Sasa Nedeljkovic

Elkészült Bécsben a Közép Európai Liga (MEVZA Cup) sorsolása és látva az ellenfeleket kijelenthetjük, hogy az előző évek egyik legerősebb sorozata lesz az idei. Visszatért a két szlovák nemzetközi kupában is érdekelt gárda (Slávia EU Bratislava és 1. BVK Bratislava), valamint a cseh pontvadászatban vitétkedő SK UP Olomouc. Rajtuk kívül pályára lép a címvédő Calcit Ljubljana, a mindig erős Nova KBM Branik Maribor, a horvát bajnok Mladost Zagreb, az osztrák első Sokol Post NÖ, míg hazánkat a Linamar - Békéscsabai RSE és a Vasas Óbuda képviseli.

A lebonyolítás hasonló a tavalyihoz. Az alapszakaszban négy fordulót rendeznek, ahol csapatonként 2-2 mérkőzést vívnak majd. Ezek alapján alakul ki a márciusi Final Four mezőnye.

Az elmúlt évek békéscsabai sikercsapata, a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület augusztus 1-jével elkezdte a felkészülést az eddigi legnehezebb szezonjára.

A Békéscsabai Városi Sportcsarnokban felgyúltak a fények és a 2016-2017-es röplabda szezonban elsőször léptek a BRSE játékosai az edzéseik és mérkőzéseik helyszínére, ugyanis augusztus 1-től a Magyar Kupa győztes és regnáló bajnokcsapat lányai elkezdték a felkészülést. Kemény alapozásra lehet számítani, hiszen a szezonban több, mint 60 mérkőzés vár a csapatra.

- Persze a maximumot szeretném kihozni és azt is várom a csapattól, hogy egy nagyon jó idényt zárjunk, mint ahogy ők tavaly, tehát most már mi, így mondom. Azt szeretném, hogy majd júniusban, mikor vége lesz az utánpótlásnak is, mert én játszok ott is, elégedetten térjek haza, és elmondhassam, hogy ez volt eddigi életem legeslegjobb röplabdás éve – mondta el Ludman Réka, a LINAMAR – Békéscsabai Röplabda Sportegyesület játékosa

A jövő elkezdődött! Előremutató bejelentést tett ma a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület, hiszen két saját nevelésű fiatallal kötött hosszú távú megállapodást a klub, melynek értelmében Godó Panni és Petrenkó Brigitta is a felnőtt keret tagjaként kezdi meg a 2016/2017-es szezont.

A BRSE az ország egyik vezető utánpótlás nevelő egyesülete, amely az előző évtizedben számos válogatott sportolót adott a korosztályos és a felnőtt nemzeti csapatoknak.

A 17 éves, ütő poszton bevethető, utánpótlás válogatott Godó Panni békéscsabai születésű, itt ismerkedett meg a sportág alapjaival, immár 6 esztendeje tartozik az egyesület kötelékébe. Szerződéskötés után elmondta, hogy hatalmas megtiszteltetésnek veszi, hogy csatlakozhat a csapathoz, szeretné átélni azokat a sikereket, amelyeket eddig a lelátóról vagy a pálya széléről látott.

Egy újabb front nyílt a szó legnemesebb értelmében vett csatában a Békéscsabai Röplabda SE háza táján: elrajtolt a magyar bajnokság rájátszása. A Békéscsaba várta a folytatást a legkedvezőbb pozícióból, hiszen veretlenül nyerte meg az alapszakaszt. A 8. helyén zárt Kaposvári alakulat lett a két nyert mérkőzésig tartó összecsapáson a BRSE ellenfele.

A majdnem 100%-os alapszakaszi teljesítmény után folytatta a küzdelmeket a BRSE a női magyar röplabda bajnokság rájátszásában. Egyedül a Vasas és az MTK csapata tudott egy-egy pontot szerezni a regnáló bajnoktól. A kaposvári alakulat már a jövő csapatát építi, így tökéletes ráhangolódás volt a címvédőnek a negyeddöntő első mérkőzése. Esélyeshez méltóan a Békéscsaba kezdte jobban a találkozót, azonban a lelkes kaposvári alakulat nem engedte el a BRSE-t. 6-2-es vezetés után 8-5-ös állással vonultak az első technikai szünetre. Amint visszatértek a pályára a csapatok, a hazai alakulat fokozatosan lépett el és magabiztosan nyerte meg az első szettet.

Címkék:
Jó érzés ezt leírni, úgy, hogy ezúttal az aranycsata részesei lehetünk, hiszen az elmúlt években is vettünk már részt négyes döntőben, de eddig csak a bronzmérkőzések izgalmát, s hangulatát élhettük át.
 
Ezúttal az Érd Aréna 2200 főt számláló nézőtere valószínűleg megtelik, és várhatóan közel fél ezer viharsarki szimpatizáns vastapsa mellett indulhat útjára majd a labda. Egy mérkőzés, egy ellenfél, a nagy rivális Vasas vár a csabai lányokra. Az idei szezon mindhárom mérkőzését a BRSE nyerte, de ez a csata ettől függetlenül teljesen nyílt, hiszen egy kupadöntő ahogyan azt mindenki érzi, kicsit más. Mégis ha végignézzük a csabai arcokat, az edzés előtt, alatt, és után a lányokat, a stábot, tudjuk, érezzük, hogy nyerni fogunk, s hazahozzuk a kupát. mert, megérdemeljük, mert megdolgoztunk érte, és mert igazi csapatként együtt, egymásért harcolunk majd. Hajrá BRSE! Mindenki Érdre!
 
A főszereplők így látják:

 

TEVA-Gödöllői RC—Linamar-Békéscsabai RSE 0:3 (—15, —9, —17)

Röplabda NB I-es női mérkőzés. Gödöllő, 200 néző. V.: Szabó Zs., Kiss Z.

Gödöllő: Nagy K., Takács D., Szabó A., Stefanik, Széles, Czina. Cs.: Bánlaki (liberó), Szabó B., Csengeri, Radomszki, Hornok. Vezetőedző: Horváth András.

Békéscsaba: Szakmáry, Soós, Clement, Bodnár, Tálas, Matic. Cs.: Molcsányi (liberó). Vezetőedző: Sasa Nedeljkovic.

Az eredmény alakulása. 1. szett: 0:6, 8:11, 13:21. 2. szett: 3:8, 5:11, 7:20. 3. szett: 5:8, 11.14, 11:17, 13:23.

Nem a megszokott helyen csaptak össze a felek vasárnap este, hiszen az egyetemi csarnok beázása miatt a gödöllői Török Ignác Gimnáziumban került sor a Békéscsaba vendégjátékára. Mindez nem zavarta meg a vendégeket, nyoma sem volt a pénteken Jászberényben tapasztalt álmos kezdésnek.

A BRSE a 9 hetes felkészülésének 6. hetét egy hazai rendezésű nemzetközi női röplabda tornával zárta le, ahol az eddigi munka eredményét, az új taktikai elemek megvalósítását figyelte Sasa Nedeljkovic vezetőedző. A csapat ezzel a tornával a hazai közönség előtt is bemutatkozott.

Minden alapozás, felkészülés mércéje a későbbiekben a pályán mutatott teljesítmény és a végső eredmény. A békéscsabai női röplabda csapatnak egy fontos állomása volt a hétvégi nemzetközi női röplabda torna, ahol a megerősített nyíregyházi egyesület és a román élvonalban szereplő Lugos gárdája volt az ellenfél. Soraikban neves román, illetve amerikai és szerb játékosok játszanak, köztük a BRSE-vel bajnokságot nyert Ivana Radonjic. A hétvégi mérkőzések tükrében a jelenlegi állapotról kérdeztük a BRSE edzőjét: