Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Torna Club Békéscsaba

2019.11.28-2019.12.01 között megrendezésre került Csehország városában, Liberecben, az Olimpiai Reménységek Versenye ahol a Torna Club Békéscsaba képviseletében Szujó Hanna zárta a 2019. évi versenyszezont csapatával!

Hanna fontos tagja volt a csapatnak, hiszen  kiemelkedő eredménye nagyban hozzátett dobogós eredményükhöz, ugyanis bronzérmesként állhattak fel a dobogóra!

A szerenkénti selejtezőkben is jól teljesítettek a lányok, négy döntős pozíciót szereztek, ahol ugráson és talajon Hanna remekelt, illetve az egyéni összetett versenyben ő szerepelt a legjobban az összesen 75 fős, 14 versenyző országból.

Junior-vb válogattunk egész évben nagyszerűen teljesített, 2020-ban pedig újult erővel és lendülettel kezdheti a felnőtt korosztályt!

 

A 2019. október 24-27-ig tartó három napos megmérettetésen, Győr városában megrendezett Mesterfokú Tornászbajnokságon,  nagyszerű eredményeket értek el kiváló tornásznőink.

Szerenkénti döntőben a 21 esztendős válogatott versenyzőnknek, Makra Noéminek gerendán az 1. helyezést, felemás korláton a 2. helyezést, illetve egyéni összetettben még a 3. helyezést is sikerült elérnie! Ezeket a nagyszerű eredményeket Noéminek egy versenysorozat folyamán sikerült elérnie, így rengetek munka és kemény edzés áll mögötte!

Továbbá büszkék vagyunk 16 esztendős tornászunkra, Szujó Hannára is, akinek ugráson a 3. helyezést, talajon a 4. helyezést, mindemellett egyéni összetettben a 6. helyezést sikerült elérnie. A lányok a 13 induló versenyzőből állhattak dobogóra!

A Torna Club Békéscsaba nagycsoportos lányoknak és szüleiknek tartott nyílt napot, melynek köszönhetően az érdeklődők betekintést nyerhettek a tornászok világába.

A Torna Club Békéscsaba, Magyarország legjobb és legeredményesebb tornaklubjai közé tartozik. Egyedülálló iskolarendszerrel rendelkezik, ahol a gyerekek megkapják a fejlődésükhöz szükséges valamennyi feltételt. A leendő első osztályos lányok és szüleik egy nyílt tanítási óra keretében most betekintést nyerhettek az itt folyó munkába és képet kaphattak arról, hogy milyen elemeket és gyakorlatokat lehet elsajátítani ilyen idős korban.

A torna clubba járók egy speciális rendszerben vesznek részt, melyet nagyon élveznek a fiatalok.

A résztvevő kislányok nagy érdeklődéssel figyelték a különböző bemutatókat. Az egyik nagycsoportos kislány lelkesen mesélte, hogy mi tetszik neki a tornában a legjobban.

Békéscsaba két alpolgármestere, Hanó Miklós és Kiss Tibor a Városházán fogadta Fóri Mártát a Torna Club Békéscsaba ügyvezetőjét.

A találkozó több szempontból is aktuális volt, hiszen ezen az alkalmon jelentették be, hogy a város 1 millió forinttal támogatja a világbajnoki résztvevő versenyzőket felvonultató egyesületet, amely október végén újra megrendezi a Mesterfokú Tornászbajnokságot.

Fóri Márta a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a klub két reménysége, Makra Noémi és Böczögő Dorina már elutazott a kínai világversenyre, ahol már a 2016-os riói olimpiai jegyében szerepelnek a tornászok. Hozzátette, az egyesület vezetői és edzői már a négy évvel későbbi játékokra is figyelnek, ennek szellemében végzik mindennapi munkájukat.

Szerkesztő: Kovács Dávid

Operatőr: Pozojevich Miklós

Az elmúlt hétvégén rendezték meg a fővárosban a leány kezdő és haladó csapatbajnokságot.

A budapesti tornacsarnokban kiváló teljesítményt nyújtottak a fiatal csabai tornászok, hiszen mind a kezdő, mind a haladó kategóriában a TC Békéscsaba csapata diadalmaskodott. A két aranyérem mellett további bravúros eredméyek születtek, ugyanis az egyéni összetett versenyben szintén a viharsarki versenyzők domináltak. Itt az első hat hely mindegyikén csabai lány végzett.

Szerkesztő: Kovács Dávid