Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

World Jumping

World Jumping napot tartottak Békéscsabán az Evangélikus Sportcsarnokban.  Ez az Egyesült Államokból származó mozgásforma leginkább az areobichoz hasonlítható.

A world Jumping Magyarországon néhány éve terjedt el. Ez egy leginkább - hasonlóan az aerobichoz- teremben végzendő edzésforma, melyet egy 120 cm-es nyolcszögletű trambulinon végeznek egy kapaszkodó segítségével, ami segíti a még intenzívebb mozgást és a biztonságos sportolást.

A World Jumping edzések bemelegítéssel kezdődnek, amely után egy nagyon intenzív 15-20 perces etap következik, mely során az izmok magas hatékonysággal dolgoznak, ami által magas kalória égetést lehet elérni. Amellett, hogy az edzések igen megterhelőek, jó szórakozást is nyújtanak a résztvevőknek.

Termeszesen a trénerek figyelnek arra, hogy minden korosztály megismerkedhessen ezzel az edzésformával, ezért van egy felnőtt world Jumping tréning, kifejezetten az aktív korúak számára, gyerekeknek kids tréning a szenioroknak pedig egy speciális edzésprogram.

A World Jumping egy arobickhoz hasonló új táncos mozgássósforma. Hazánkba pár évvel ezelőtt érkezett Békéscsabán félévvel ezelőtt vettet meg a lábát.

A world Jumping Magyarországon nagyjából 3 éve terjedt el és nincs olyan sok város, ahol ezt a sportot ki lehet próbálni. Az odor tréningformák közé tartozik, tehát teremben végezhető edzésforma, hasonlóan az aerobichoz, amit egy 120 cm-es nyolcszögletű trambulinon végeznek egy karfa segítségével, mely segíti a még intenzívebb mozgást és a biztonságos sportolást. Az országban Békéscsabán kívül többek között Budapesten, Egerben és Gyulán érhető el.

- A világon most van elterjedőben, pontosan nem tudom, hogy hány országban lehet már ezt elérni, de az idei figó bemutató kapcsán nagyon-nagyon sok ország érdeklődést mutatott erre, és nagyon sokat vásároltak ebből. Nem könnyen elérhető mozgásforma egyébként, hiszen ez egy eszközös edzésforma nem olcsók az eszközök hozzá és nem kapható piacon. – mondta el Zsigmond Aranka, arobic oktató, world jumping tréner

Címkék: