Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

siker

Egyre-másra halmozza sikereit a Békéscsabai Darts Sportegyesület. A közelmúltban számos hazai- és nemzetközi versenyről arany-, ezüst- és bronzérmekkel térhettek haza.

Békéscsabán az elmúlt években egyre több sportágban mutatták be tehetségüket a megyeszékhely szülöttei. A Békéscsabai Darts Sportegyesület versenyzői évről évre egyre sikeresebbek, mind a hazai-, mind pedig a nemzetközi versenyeken.

A csabai darts mellett, az egyesület elnöke társszervezőként útjára indított egy fiataloknak szóló nemzetközi kupát.

A Békéscsabai Darts Sportegyesület lehetőséget szeretne kínálni a Békéscsaba és környékén élő amatőr dartsosok számára, hogy kipróbálják magukat a táblák előtt. Erre augusztus 11-én lesz lehetőség a Rendezvénypajtában, de a sport iránt érdeklődők találkozhatnak az egyesülettel a sporthétfőkön is Békéscsaba főterén.

A 2017-es évben ismét sikeresen szerepeltek a Békés megyében működő mentőcsoportok és az önkéntes tűzoltó-egyesületek az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pályázatán.  A 15 és fél millió forintnyi támogatásból 17 önkéntes tűzoltócsoportnak és 10 mentőcsoportnak vásárolt hiánypótló felszereléseket a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A Tótkomlósi Önkéntes Tűzoltó Egyesület személyi védőfelszerélekre nyújtotta be a pályázatot, ugyanis ezzel a vonuló állománynak a személyi védelmét tudják kiegészíteni.

A védő-, és technikai eszközök, valamint a különböző felszerelések nagy segítséget nyújtanak a megyében működő mentőcsoportoknak is.

Ezeken kívül még sok mindenre szüksége lenne a tűzoltó és mentőcsoportoknak, például a csapatszállítást segítő terepjáró gépjárművekre. Ezért a következő évben is további pályázatok benyújtásával próbálnak forrást igényelni a különböző eszközök beszerzésére és fejlesztésére.

Idén is megtartotta évértékelő ünnepségét a Békéscsabai Úszó Klub. Sikeres év volt ez a klub számára, hiszen világbajnoki éremnek és több országos bajnoki címnek is örülhettek 2017-ben.

2017-ben nagyon eredményes évet tudhatnak maguk mögött a csabai úszók, elég, ha csak Bohus Richárd a négyszer száz méteres gyorsváltóban elért világbajnoki bronzérmére gondolunk. Természetesen mások is kiválóan szerepeltek többek között két országos bajnoki címet is szereztek idén a csabai fiatalok.

A nagy hagyományokra visszatekintő klub életében mindig kiemelt figyelmet fordítottak az utánpótlás nevelésre. Ez most sincs másképp. Békéscsaba önkormányzata is nagy figyelmet fordít az úszóklub támogatására. Az ünnepségen részt vett többek között Szarvas Péter polgármester és Bíró Csaba a sportért felelős bizottság elnöke is.

Hazai pályán fogadta az Újpestet Békéscsaba női röplabdacsapata a hétvégi női NBI-es bajnokság keretében. A rangadó 3:1-es hazai sikerrel ért véget.

Címkék:

Nagy sikerrel mutatta be a Jókai Színház a Vesztegzár a Grand Hotelben című zenés vígjátékot október 2-án, Szente Vajk rendezésében.

Őrangyalok és ördögök a Grand Hotelben

A krimimusical „rejtőlmei”

Vesztegzár a Grand Hotelben - krimimusical a Jókai Színházban, és a premierközönség hálás tapssal jutalmazta a színvonalas szórakoztatást. Rejtő Jenő sziporkázóan szellemes regényéhez minden alkotó hozzátette saját tudását, tehetségét: Hamvai Kornél a nagyszerű szövegkönyvet, Darvas Benedek a kiváló zenét és Varró Dániel a poénos dalszövegeket. Az eredeti mű lényegéhez, stílusához hű színpadi változatból Szente Vajk látványt és fajsúlyt ötvöző előadást rendezett; végig óriási tempót diktálva színészeinek, és hihetetlen változatosságot, feszültséget, izgalmat kínálva a közönségnek.
(Niedzielsky Katalin kritikája)