Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

vádemelés

Vádat emelt a Békés Megyei Főügyészség az ellen a férfi ellen, aki tavaly augusztusban, békéscsabai otthonában úgy megverte 23 éves barátnőjét, hogy a lány belehalt sérüléseibe. A fiú ezután fegyverrel fenyegetőzött és nem engedte a mentősöket a sértett közelébe. Az ügyészség különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel vádolja. Megrázó híranyag következik.

Ezeket a felvételeket a Terrorelhárítás készítette augusztus 31-én hajnalban, a gyilkosság éjszakáján. Jól látszik, hogy az akkor 21 éves dobozi fiú ökle véres és sebes is, mint kiderült, azért mert puszta kézzel verte agyon 23 éves barátnőjét. A főügyészség a napokban emelt vádat az ügyben.

A Békéscsabai Járási Ügyészség kábítószer kereskedelem bűntette és új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntette miatt emelt vádat egy 46 éves többszörösen büntetett előéletű békéscsabai férfi ellen.

 

A vádirat szerint a vádlott 2012-2013. évek folyamán Békéscsabán heti rendszerességgel értékesített „Kati” elnevezésű drogot, valamint „Extasy” és mefedron tablettát több helyi fogyasztó részére. A „Kati” hatóanyaga új pszichoaktív anyagnak, míg az Extasy” és a mefedron tabletták hatóanyaga kábítószernek minősül.

A vádlott 2013. október 04. napján az esti órákban 5 tasak „Katit” értékesített egy ötfős, fiatalokból álló társaság részére. Ebből az anyagból fogyasztott az a 18 éves szarvasi nő is, aki a szer fogyasztásával összefüggésben 2013. október 06. napján elhalálozott. Halálának oka a pszichoaktív szer okozta balesetszerű mérgeződés és ennek szövődményei: az ennek következtében kialakult légzési elégtelenség, kiszáradásos shockos keringési zavar okozta keringés- és légzésbénulás volt.

Vádemelést javasol a rendőrség egy férfi ellen, aki kert szomszédja udvarán keresztül ment haza egyik rokonától azért, mert így kevesebbet kellett gyalogolnia.

Az Orosházi Rendőrkapitányság magánlaksértés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást egy férfi ellen, aki egy idős férfi udvarán keresztül ment haza Gádoroson. A 38 éves Sz. Sándor 2014. június 20-án este egyik rokonánál volt vendégségben, ahonnan másnap 2 óra 30 perc körül gyalog indult haza. Elmondása szerint le akarta rövidíteni az utat, ezért a zárt kapun beugrott annak a háznak az udvarára, melynek kertje szomszédos az ő telkével. Végigment az udvaron, majd a kert végében a kerítésen keresztül átment a saját telkére. 

Ittas állapotban vezette elektromos biciklijét egy férfi Orosházán, amelyet gépi üzemmódban használt.

Az Orosházi Rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást egy helyi férfi ellen, aki a nyomozás adatai szerint 2014. június 7-én éjfélkor Orosházán közlekedett. A járőrök a Huba utcában igazoltatták N. Jánost, aki a megállítása előtt gépi üzemmódban haladt elektromos kerékpárjával. A rendőrök a 29 éves férfival szemben légalkohol mérő készüléket alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott, ezért előállították a rendőrkapitányságra. Újabb mintát vettek tőle, amely szintén alkoholfogyasztást támasztott alá, ezért gyanúsítottként hallgatták ki. A férfi elismerte cselekményét és elmondta, hogy a testvérénél ivott sört az elfogása előtt. Az Orosházi Rendőrkapitányság az ügyben indított nyomozást 2014. június 30-én lezárta és az eljárás során keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította a Orosházi Járási Ügyészségre.

Békéscsabán, az egyik söröző kerthelyiségében két férfit szúrt meg a 36 éves T. Norbert. A rendőrség életveszélyt okozó testi sértés bűntett és könnyű testi sértés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt javasol vádemelést ellene.

Vádemelést javasol a rendőrség egy férfi ellen, aki megütötte barátnőjét Szeghalmon.