Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Békéscsabai Röplabda Sportegyesület

Az ALFÖLDVÍZ Zrt. és a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület közötti együttműködés azt az üzenetet közvetíti, hogy a környezetünk és az ivóvizünk egy olyan alapvető érték, amit fontos, hogy a mindennapjainkban óvjunk, védjünk és odafigyeljünk rá. Az hogy ezt az üzenetet az egyesülettel közösen hirdetik, Dr. Csák Gyula vezérigazgató szerint egy kitüntetett lehetőség.

A sajtótájékoztatón bejelentettek egy további együttműködést is. Baran Ádám, a sportegyesület elnöke elmondta, hogy a klub továbbra is igyekszik részt venni a cég által tervezett kampányokban.

A sportolók a mindennapokban igyekeznek a klub által biztosított kerékpárokkal közlekedni, hogy ezzel is óvják a környezetet. Tálas Zsuzsannának, a csapat feladójának fontos az energiatudatos élet és a szemét szelektíven való gyűjtése.

Az óvodás és általános iskolás korosztály számára egy rajzpályázatot is hirdetnek „Hogyan véded környezetedet?” címmel. A nyeremények 600 ezer forintot tesznek ki, amit a nyertesek osztálykirándulásra költhetnek majd. Az alkotásokat április 14-én, 24 óráig lehet beküldeni.

Az elmúlt évek békéscsabai sikercsapata, a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület augusztus 1-jével elkezdte a felkészülést az eddigi legnehezebb szezonjára.

A Békéscsabai Városi Sportcsarnokban felgyúltak a fények és a 2016-2017-es röplabda szezonban elsőször léptek a BRSE játékosai az edzéseik és mérkőzéseik helyszínére, ugyanis augusztus 1-től a Magyar Kupa győztes és regnáló bajnokcsapat lányai elkezdték a felkészülést. Kemény alapozásra lehet számítani, hiszen a szezonban több, mint 60 mérkőzés vár a csapatra.

- Persze a maximumot szeretném kihozni és azt is várom a csapattól, hogy egy nagyon jó idényt zárjunk, mint ahogy ők tavaly, tehát most már mi, így mondom. Azt szeretném, hogy majd júniusban, mikor vége lesz az utánpótlásnak is, mert én játszok ott is, elégedetten térjek haza, és elmondhassam, hogy ez volt eddigi életem legeslegjobb röplabdás éve – mondta el Ludman Réka, a LINAMAR – Békéscsabai Röplabda Sportegyesület játékosa

A jövő elkezdődött! Előremutató bejelentést tett ma a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület, hiszen két saját nevelésű fiatallal kötött hosszú távú megállapodást a klub, melynek értelmében Godó Panni és Petrenkó Brigitta is a felnőtt keret tagjaként kezdi meg a 2016/2017-es szezont.

A BRSE az ország egyik vezető utánpótlás nevelő egyesülete, amely az előző évtizedben számos válogatott sportolót adott a korosztályos és a felnőtt nemzeti csapatoknak.

A 17 éves, ütő poszton bevethető, utánpótlás válogatott Godó Panni békéscsabai születésű, itt ismerkedett meg a sportág alapjaival, immár 6 esztendeje tartozik az egyesület kötelékébe. Szerződéskötés után elmondta, hogy hatalmas megtiszteltetésnek veszi, hogy csatlakozhat a csapathoz, szeretné átélni azokat a sikereket, amelyeket eddig a lelátóról vagy a pálya széléről látott.

A Közép Európai Liga alapszakaszának első helye volt a tét az élen álló, még két veretlen csapat között. A Békéscsabai Röplabda Sportegyesület fogadta a szlovén Maribor csapatát. Több mint két órás öldöklő küzdelem után a csabai alakulat örülhetett a győzelemnek, amivel újabb sporttörténelmi sikert írtak.

Az osztrák bajnok kapitulációja után, már csak egy mérkőzésre volt a BRSE a Közép Európai Liga alapszakasz győzelmétől. Pikáns meccsre számítottak, hiszen a szlovén Maribor szintén veretlenül állt a csabai alakulat mögött 1 ponttal lemaradva. A mérkőzés szlovén ponttal kezdődött.

Magas szintű játékkal nyitottak a csapatok, szinte hiba nélkül játszottak, hatalmas mentések, precíz nyitások és remek mezőnymunka jellemezte mindkét gárdát. A várakozásnak megfelelően fej-fej mellett haladtak csapatok, majd 18:18-nál a házigazdák meg tudtak lépni, igaz 24-20-as hátránynál majdnem sikerült fordítania a Maribornak.

Címkék:

A Közép Európai Ligában is veretlen Békéscsabai Röplabda Sportegyesület az „örökös” osztrák bajnokot, a Schwechat csapatát fogadta. A magyar kupa győzelem, és a szoros UTE elleni bajnoki összecsapás után nem csak az ellenféllel, hanem saját magával is meg kellett küzdeni a csapatnak.

A mérkőzés a csapat köszöntésével indult. A zászló felvonás után a friss kupagyőztes csapatot Szarvas Péter polgármester, Kiss Tibor alpolgármester és Bíró Csaba a KIOS elnöke köszöntötte, majd a város vezetői egy-egy aranyérmet akasztottak a klub vezetőinek nyakába.

Az első és második szett a BRSÉ-ről szólt. Lendületes kezdést követően Soós Niki, Szakmáry Gréta és a centerek pontjaival fokozatosan elléptek az osztrák bajnoktól és mindössze 15 pontig engedték őket az első szettben. A második játékrészben is remek nyitások és fogadások jellemezték a csabaiakat, mind e mellé gyengébb teljesítmény társul osztrák oldalon. Igaz az egész mérkőzésen érződött a csapaton, hogy sokkal több van a játékukban, de a mutatatott teljesítmény elegendő volt a sima 2-0-s vezetéshez.

39. alkalommal nyitotta meg kapuit a Békés Megye év sportolója és az év embere gálája. Minden évben más városban rendezik az eseményt, melyet most Sarkad kapott meg. A megye legjobb sportolóit és a meghívottakat a Bartók Béla Művelődési Központ nagyterme várta.

„Csak az segíthet győzelemre minket, ha annak ellenére is folytatjuk, hogy egy cseppnyi energiát sem érzünk”. Nánási Sándor főszerkesztő-kiadóvezető George Mallory idézetével nyitotta meg a rendezvényt. Több kategóriában díjazták az eredményes sportolókat, edzőiket, csapatokat. Az év edzője díjat, Tóth Sándort és Eperjesi Lászlót – a Békéscsabai Atlétikai Klub edzőit – megelőzve, Kormos Mihály, a Békéscsabai Röplabda Sportegyesülete tavalyi edzője kapta.

Oldalak