Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Békéscsabai Atlétikai Club

Háromoldalú megállapodást írt alá Békéscsaba önkormányzata, a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club és Tajti-Márton Anita. A szerződés egy hétmillió forint összegű támogatásról szól.

Tajti-Márton Anita olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok súlylökő a Kopp Békéscsabai Atlétikai Club versenyzője visszatérését ünnepli a sportélet, illetve Békéscsaba önkormányzata. A múlt heti közgyűlésen a képviselők a súlylökő hétmillió forint összegű támogatását szavazták meg.

A sportoló elmondta, hogy ez a támogatás mind számára, mind pedig klubja számára óriási segítséget nyújt abban, hogy versenyeire sikeresen felkészüljön. Ez a felkészülés talán még fontosabb, mint az eddigiek. Anita sérülése után a 2019-es szezon a visszatérés időszaka lesz.

Az összeg nem csupán Márton Anitát segíti, az atlétikai club életére is hatással van a felajánlás.

Junior 4x1500 m-es csapatunk két ifjúsági versenyzőnkkel kiegészítve, jó futással lett aranyérmes a hétvégi Váltó OB - n.

A válogatott junior Kis Lajos taktikai futással dícséretes utolsó 400 m-el adta át elsőként a váltóbotot, amit később végig megtartott a csapatunk. Másodikként Szabó Áron ifi korú válogatott versenyzőnk kemény futással vitte tovább a botot, akit követett Diószegi Dávid junior válogatott futónk, aki magához illően hosszú hajrával, s csaknem 20 m-es előnnyel váltva adta át a botot az ifi EYOF ezüstérmes Apáti Bencének. A Bencét követő Ikarus csapatának az utolsó befutója a befejező 400 m-en 2-3 méterrel megközelítette versenykőnket, aki ezt észrevette, s a csapattársai buzdítására 58 mp-es utolsó kört hajrázva, csaknem 50 m előnnyel érkezett elsőként a célba.

Eredmény: 4x1500 m váltó I. hely Kopp Békéscsabai Atlétikai Club 16:40,66

Tagjai: Kis Lajos – Szabó Áron – Diószegi Dávid – Apáti Bence

Edzőik: Tóth Sándor és Urbanikné Rosza Mária

Egy időben rendezték meg a serdülő CSB-t a felnőtt Csapat Bajnoksággal, ahol a fiatal versenyzőink jól szerepeltek.

30 csapat közül a leány csapatunk az előkelő 6., a fiúcsapatunk a 9. helyen végzett. Összesítésben a 9. helyen zártuk a bajnokságot.

Serdülő CSB pontszerző helyezései:

A békéscsabai és magyar szempontból is emlékezetes Londoni VB utolsó napján Kovács Barbara gyaloglónk állt rajthoz a 20 km-es táv teljesítésére.

Ő is bravúrosan versenyzett, hiszen egyéni csúcsot ért el. Barbara új egyéni csúccsal a 27. helyen ért célba 1;32:44 ó időeredménnyel. Edzője Germán Tibor itthonról figyelte Barbara gyaloglását - aki elégedett versenyzőjével.

Barbara sem pihen, hiszen Baji Balázzsal, Bogdán Annabellával együtt Ő is hamarosan utazik a hóvégi Tajpeji ( Kína) UNIVERSIADÉRA.

A Békéscsabai Atlétikai Club napjainkban aranytollal írja történelmét, hiszen nem csak világversenyeken ér el kimagasló eredményeket, hanem egymás után sorban szerzi olimpiai kvótáit 2016 nyarára, Rióba. Az aktuális eseményekről egy sajtótájékoztatón tájékoztattak minket.

Sajtótájékoztató keretein belül jelentették be, hogy személyre szabott szponzorációban részesül Márton Anita, Baji Balázs, a frissen szintet teljesítő Kovács Barbara, továbbá a kiküldetés határán álló Gregor László. A megállapodást követően további szponzorok is úgy gondolták, hogy azonosulni tudnak a békéscsabai atlétika élettel.

A 2015-ös évben szebbnél szebb sportsikereknek örülhettünk Békéscsabán. A teljesség igénye nélkül most tekintsünk vissza a legszebb pillanatokra.

A Békéscsabai Atlétikai Club 2015-ös éve fantasztikusra sikerült. Márton Anita fedett pályás Európa-bajnokságon elért aranyérme minden idők legjobb békéscsabai atlétikai eredménye lett, és a világbajnokságok történetében sem végzett még békéscsabai atléta a legjobb 4 között. Már idén megváltotta a riói olimpiára a repülőjegyét, rajta kívül még Baji Balázs gátfutónak sikerült. Mindemellett az utánpótlás is kiemelkedően teljesített: ketten is korosztályos Európa-bajnokságon vehettek részt, s született egy ifjúsági világbajnoki 5. helyezés is Szebegyinszki Richárd révén.