Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Dékány Kinga

Két békéscsabai versenyző is képviseli Magyarországot a 3. Nyári Ifjúsági Olimpiai Játékokon. Dékány Kinga és Apáti Bence Buenos Airesben méri össze tudását az ifjúsági mezőny legjobbjaival.

Két békéscsabai versenyző is képviseli Magyarországot a 3. Nyári Ifjúsági Olimpiai Játékokon. Dékány Kinga és Apáti Bence Buenos Airesben méri össze tudását az ifjúsági mezőny legjobbjaival. Az októberben kezdődő, több sportágat magába foglaló eseménysorozat lehetőséget nyújt a jövő bajnokainak, rátermettségük bizonyítására. Dékány Kinga női párbajtőr kategóriában vesz részt a versenyen, melyen edzője szerint erős lesz a mezőny, de az alapos felkészülés és Kinga rátermettsége miatt biztos benne, hogy sikeresen fog szerepelni.

A békéscsabai atléta, Apáti Bence sportága kiváló tehetsége. A nemrég Győrben megrendezett U18-as Európa-bajnokságon ezüstérmes lett 1500 méteren. A kiváló középtávfutó az olimpiai játékokon elsősorban magának szeretne bizonyítani.

A mezőny legesélyesebbjeként, mégis teher nélkül vívták végig a Békéscsabai Alföld Vívó Akadémia lányai az elmúlt hétvégi kadet országos párbajtőr bajnokságot és abszolút megérdemelten hozták haza az aranyérmet.

A fővárosban rendezték az országos párbajtőrbajnokságot, amelyre esélyesként érkeztek a békéscsabai Alföld Vívó Akadémia lányai. Ennek megfelelően magabiztosan meneteltek, és a nap végén az ő nyakukba akaszthatták az aranyérmet.

- Ezektől a lányoktól körülbelül ez volt a várható, nagyon ügyes, nagyon szorgalmas, sokat dolgozó lányokról van szó. Akik mindent megtesznek a siker érdekében. Szerencsések is vagyunk, hiszen ritka az, hogy egyszerre több ügyes versenyző jön össze egy korosztályból, ez nálunk megvalósult. Így tudtuk hozni ezt a magyar bajnoki címet” – mondta el Galli Zsolt, az Alföld Vívó Akadémia vezetőedzője