Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

év embere

Idén is átadták a megyei napilap által életre hívott Év Sportolója és Év Embere szavazás díjait. Az év sportolóit immáron negyvenegyedik, az év embereit pedig tizenegyedik alkalommal köszöntötte az újság.

A lap olvasói három kategóriában szavazhattak az újság online hírportálján keresztül az év közönségdíjas sportolóira. A nőknél Márton Anita súlylökő, a férfiaknál Baji Balázs gátfutó, a csapatoknál pedig a Linamar-BRSE Extraligás női röplabda együttese szerezte meg az első helyet. Pocsaji Richárd, a lap főszerkesztője beszéde előtt megkérte a jelenlévőket, hogy  egyperces néma csenddel tisztelegjenek a nemrégiben elhunyt Palotai Károly olimpiai labdarúgó, későbbi elismert játékvezető, Békéscsaba halhatatlan sportolója emléke előtt. Szebellédi Zoltán, Újkígyós polgármestere szerint méltó helyen rendezték meg az idei díjátadót, ugyanis a város utóbbi kétszázéves történelmének alapjai azok az értékek, melyek a kitüntetetteket jellemzik. Ilyenek, a többi között a lelkiismeretes munka, a következetesség, a kezdeményezőkészség és a kitartás.

Kettős jubileumát ünnepelte az Év Sportolója és az Év Embere díjak kiosztása. Idén a jeles eseménynek a Békéscsabai Jókai Színház adott otthont.

Az év sportolója díjat negyvenedik, az év embere díjat pedig már tízedik alkalommal osztották ki. A díjazottak egy szakmai zsűri összesített szavazatai alapján nyerték el a díjakat, egyéniben női és férfi kategóriában, csapatban, valamint utánpótlásban. Minden évben más város a partnere a rendezvénynek, idén a díjátadónak Békéscsaba adott otthont.

- Gyakorlatilag egy olyan rendezvényen vagyunk itt most jelen pillanatban, ami a Békés Megyei Hírlap életében négy évtizedes hagyományra tekint vissza. Négy évtizeddel ezelőtt találták ki a kollégáink, hogy először megszavaztatják az olvasókat arról, hogy kik voltak az előző esztendő legjobbjai, most gyakorlatilag egy szakmai zsűri választotta ki a díjazottakat egyéniben, csapatban, illetve utánpótlásban adunk át elismeréseket. – mondta el Pocsaji Richárd, a Békés Megyei Hírlap főszerkesztője

39. alkalommal nyitotta meg kapuit a Békés Megye év sportolója és az év embere gálája. Minden évben más városban rendezik az eseményt, melyet most Sarkad kapott meg. A megye legjobb sportolóit és a meghívottakat a Bartók Béla Művelődési Központ nagyterme várta.

„Csak az segíthet győzelemre minket, ha annak ellenére is folytatjuk, hogy egy cseppnyi energiát sem érzünk”. Nánási Sándor főszerkesztő-kiadóvezető George Mallory idézetével nyitotta meg a rendezvényt. Több kategóriában díjazták az eredményes sportolókat, edzőiket, csapatokat. Az év edzője díjat, Tóth Sándort és Eperjesi Lászlót – a Békéscsabai Atlétikai Klub edzőit – megelőzve, Kormos Mihály, a Békéscsabai Röplabda Sportegyesülete tavalyi edzője kapta.