Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

lopás

Holokauszt-kárpótlási csalók járják az országot. Személyes adatokat gyűjtenek, szinte az egész ország területén és sok ezer euró összegű kárpótlást ígérve, előzetes regisztrációként több tízezer forintot is elkérnek a jóhiszemű emberektől.

A RomNet oldalán tájékozódtunk arról, hogy mi állhat az egész országot átszövő, roma közösséget is lázba hozó ügy mögött. Valószínű, hogy csalók követik el az adatgyűjtést és a pénzbeszedést. Ismeretlen emberek keresnek fel roma származású embereket, akiknek felhívják a figyelmét, hogy jogosultak holokauszt-kárpótlási összeg igénylésére és 3.000-10.000 forintregisztrációs költség ellenében felvállalják az ügyintézést. Ez ügyben kerestük meg Kovács Erzsébetet, a Békéscsabai Roma Nemzetiségi Önkormányzat elnökét.

Körülbelül 10 évvel ezelőtt valóban volt egy hasonló kártérítési program, amely hivatalos keretek között Brüsszelből indult el. Aki, akkor jogosultan beadta kérvényét, meg is kapta a kártérítést, de az 5-600.000 Ft körüli összeg volt, milliós összegekről akkor sem volt szó.

Ismeretlen tettesek eltulajdonítottak egy kerékpárt Békéscsaba belvárosából. A rendőrség a lopás gyanúsítottjainak azonosításához a lakosság segítségét kéri.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság 04010/353/2016. bü. számon lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen, aki 2016. március 6-án 3 óra 26 perckor Békéscsabán, az Andrássy út 1. szám előtti kerékpártárolóból eltulajdonított egy citromsárga és rózsaszínű, lakattal lezárt mountain bike kerékpárt. A lopást, valamint a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható két fiatal mozgását a város több pontján térfigyelő kamerák is rögzítették.

Segédmotorral közlekedő nő sérült meg közúti balesetben Békéscsabán. A békéscsabai hajléktalan szállón lopás, Gyulán tettlegességig fajult családi vita miatt volt szükség rendőri intézkedésre.

Békés megyében október 18-án egy személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre. Békéscsabán, a Pataky László utca és a Franklin utca kereszteződésében egy segédmotor-kerékpárral közlekedő nő hátulról nekiütközött egy előtte forgalmi ok miatt lassító személygépkocsinak. A baleset következtében a nő 8 napon túl gyógyuló csonttörést szenvedett. Az ütközés körülményeit a Békéscsabai Rendőrkapitányság vizsgálja.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság rendőrei október 18-án 21 óra körül lopás vétség gyanúja miatt intézkedtek a békéscsabai hajléktalan szállón. Az intézmény szociális munkása tett bejelentést arról, hogy véletlenül nyitva felejtett szekrényéből ellopták egy alvó férfi pénzét. A bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 43 éves békéscsabai K. Zsoltot a rendőrök előállították és gyanúsítottként hallgatták ki.

Egy 92 éves néni háziállatait lopta el Medgyesbodzáson az a férfi, aki ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a rendőrség.

A Mezőkovácsházi Rendőrkapitányságra 2014. szeptember 28-án 8 óra 15 perc körül tett bejelentést egy férfi arról, hogy az általa gondozott idős nénit meglopták. A 92 éves asszony udvarából 10 jércét vittek el. A néni éjszakára beterelte a jószágokat a tyúkólba, melynek ajtaját lakattal zárta le. A lakatot reggelre valaki leverte és eltulajdonította a szárnyasokat.

Címkék:

Az elmúlt két hétben két kerékpártolvajt fogott el a Sarkadi Rendőrkapitányság egyik körzeti megbízottja. A főtörzsőrmester eredményes intézkedésének köszönhetően ezúttal egy férfi kapta vissza ellopott biciklijét.

A Sarkadi Rendőrkapitányságra 2014. szeptember 15-én tett bejelentést egy férfi arról, hogy Méhkeréken, a Béke utcából ellopták a kerékpárját. A biciklit úgy hagyta őrizetlenül, hogy nem zárta le. A rendőrkapitányság az ügyben tulajdon elleni szabálysértés miatt indított eljárást.

Saját biciklijére szerelte fel egy lopott kerékpár kerekeit és gumiabroncsait egy 25 éves fiatalember Újszalontán. A körzeti megbízott a bejelentéstől számított 4 órán belül azonosította és előállította a lopással gyanúsítható férfit.

Az újszalontai körzeti megbízottól szeptember 16-án a település polgármestere kért segítséget. Elmondta, hogy a polgármesteri hivatal udvaráról az elmúlt hetekben valaki eltulajdonított egy női kerékpárt. A körülmények arra utaltak, hogy aki elvitte a biciklit, jól ismerte a hivatal épületét és környékét.

Két bejelentés is érkezett a Szeghalmi Rendőrkapitányságra tároló betörésekkel kapcsolatban 2014. szeptember 9-én délelőtt.

Békésről és Mezőberényből lopott bicikliket az a fiatalkorú fiú, aki ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a rendőrség.

A Békési Rendőrkapitányság rendőrei 2014. szeptember 8-án elfogtak és előállítottak egy 16 éves békési fiatalembert. A tinédzser a nyomozás eddigi adatai szerint több kerékpár ellopásával gyanúsítható. Békésről és Mezőberényből lopott bicikliket, melyeket 2 – 3 ezer forint közötti összegért eladott. A rendőrség az eljárás során eddig hét kerékpárt foglalt le, melyeket a gyanú szerint a 16 éves fiú tulajdonított el. A nyomozás adatai szerint összesen nyolc alkalommal lopott többségükben lezáratlanul őrizetlenül hagyott bicikliket. A Békési Rendőrkapitányság a tizenéves fiatal ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást. A nyomozók vizsgálják, hogy hány bűncselekményt követhetett el, a lefoglalt kerékpárokat pedig visszaadják a tulajdonosoknak.

 

Ruha üzletből loptak egy táskát a benne lévő iratokkal és értékekkel együtt, de a sértett felismerte őket és rendőrt hívott.

A békéscsabai rendőrök az ügyeletvezető utasítására Békéscsabán a Luther utcába vonultak 2014. szeptember 4-én 17 óra 20 perckor. Egy nő kért segítséget a rendőrségtől azért, mert néhány nappal ezelőtt egy helyi bevásárló központ egyik üzletéből ellopták a táskáját a pénztárcájával, személyes irataival, okmányaival, napszemüvegével és a pénzével együtt. A bejelentést pedig azért tette, mert egy társaság két tagjában felismerte az elkövetőket, akiket követni kezdett. A rendőrök néhány percen belül a helyszínre értek és elszámoltatták a társaságot. Közülük ketten azonnal elismerték, hogy augusztus 28-án ők lopták el a táskát. Az anyát és 13 éves lányát előállították a kapitányságra.

Címkék:

Oldalak