Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Bohus Richárd

A világbajnoki bronzérmes, többszörös Európa-­bajnoki bronzérmes úszó Bohus Richárd tartott élménybeszámolót az idei budapesti úszó-világbajnokságról a Békéscsabai Szakképzési Centrum Szent-Györgyi Albert Szakgimnáziumában és Kollégiumában.

Az élménybeszámoló során szó volt a világbajnokságra való felkészülési folyamatról. Kozma Dominik, Németh Nándor, Holoda Péter és Bohus Richárd négyes először egy Kolorádói edzőtáborban készültek Bob Bowman edzővel, majd hazatérésük után, a tengerentúli edzéstervet alkalmazva Szarvas János vezénylésével folytatták a felkészülést.

A 4x100-as férfi gyorsváltóban hatalmas sikert értek el, ugyanis harmadik helyen végeztek. Bohus Ricsi teljesítménye elengedhetetlen volt a történelmi sikerhez, hiszen a hatodik helyen ugrott a medencébe az utolsó 100 méterre és harmadikként csapott a célba.

A Budapesti úszó VB 4x100-as férfi gyorsváltójának bronzérmes tagját, Bohus Richárdot köszöntötték Békéscsabán. 

 

Bohus Richárd teljesítménye elengedhetetlen volt az óriási sikerhez, a 4x100-as gyorsváltó új országos csúcsához. Ricsi a hatodik helyen ugrott medencébe az utolsó 100 méterre és a harmadikként csapott célba. A történelmi sikerhez hozzá tesz az is, hogy ebben a versenyszámban magyarországi csapat még soha nem szerzett érmet sem olimpián, sem pedig világbajnokságon.

 

Szarvas János

edző

Békéscsabai Előre Úszó Klub

 

„Én úgy gondolom, a hazai pálya előnyét élvezték, abszolút az egyik legjobb indok erre. Mindazonáltal, hogy várható volt a jó szereplés, hiszen már a magyar bajnokságon ezt a fiúk megmutatták, hogy nagyon jó eredményre képesek, nagyon közel egyformát tudtak úszni, de igazán már az 5. hely a döntőbe jutás nagyon nagy fegyverténynek számított, azt hiszem magyar váltó ennek soha közelében nem volt és a 4x100-as fiú gyorsváltó az az egyik királya az úszásnak.”

 

Vasárnap szerezte meg első érmét Magyarország a budapesti vizes vébén – a békéscsabai Bohus Richárd és társai bronzérmesek lettek négyszer száz méteres váltóúszásban.

4 békéscsabai versenyzőből már 3 rajthoz állt a riói olimpián. Márton Anita, Baji Balázs és Bohus Richárd már megmérettette magát, Kovács Barbara versenye még hátra van. Megkérdeztük a város lakóit, ki, hogyan szurkolt nekik, mennyire büszkék az eredményeikre, és mit szólnak a magyar olimpiai csapat eddigi eredményeihez? 

A riói olimpián 4 békéscsabai versenyző is képviselhette országunkat, ráadásul nem akármilyen sikerekkel. A Csaba TV stábja városunk lakosait kérdezte arról, hogy mit szólnak a sikerekhez?

Szerintem minden várakozást felülmúlnak a csabai atléták. Sajnálatos, hogy Baji Balázsnak a hajnali futása nem úgy sikerült, ahogy ő is szerette volna, meg azt hiszem ahogy valamennyien szerettük volna. De ezzel együtt nagyon büszkék lehetünk rá, mert nem egy könnyű dolog eljutni az olimpiára. - mondta el Friderikusz Pál

A magyar úszó válogatott sporttörténelmi sikert ért el a londoni úszó Európa-bajnokságon: nagypályás kontinensviadalokon első ízben lett kétjegyű az aranyérmek száma. A londoni olimpiát is megjárt, sokszoros magyar bajnok és rekorder Bohus Richárd is részese volt a csodának, ráadásul olimpiai szintet úszott, így ott lehet Rióban!

Egy korábbi műtétet követően négy csavarral a kezében úszott remek egyéni csúcsot és olimpiai szintet 100 gyorson a 23 éves békéscsabai versenyző, akit péntek délután köszöntött nevelő egyesülete, a Békéscsabai Előre Úszó Klub. Ricsit az Árpád fürdőben népes „fogadóbizottság” várta és ünnepelte egy egyszerű hétköznapon.

A köszöntést a klub elnöke, Kutyej Pál nyitotta meg. Elmondta, hogy nagyon szurkoltak az Európa-bajnoki szerepléshez, Büszkék Ricsire, hogy három éremmel dicsőséget szerzett a klubnak, a városnak és a hazának és szép eredményeket kívántak Rióhoz. A 23 éves békéscsabai versenyző ugyanis 45 századdal javította meg élete eddigi legjobbját, ennek köszönhetően hét századdal a riói szinten belülre került.