Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Békéscsabai Előre Úszó Klub

A Magyar Úszó Szövetség és a Békéscsabai Előre Úszó Klub rendezésében negyedik alkalommal tartották meg a Nyíltvízi Úszás Országos Medencés Bajnokságot Békéscsabán, az Árpád fürdőben.

Május 2-a és 4-e között rendezték meg a békéscsabai Árpád fürdőben a negyedik nyíltvízi úszás országos medencés bajnokságot. A három napos rendezvény első napján az  U18-19-es korosztály állt a rajtkőre, őket követték az utánpótlás korúak, majd a verseny zárónapján az U14-15 és az U16-17 felnőtt mezőnyből kerültek ki a dobogósok.

Az ország 36 egyesületéből több, mint 300 versenyző érkezett, akiknek szabad ég alatt kellett teljesíteni a távokat. Ehhez a szeles időjárás nem mindenki szerint volt kedvező.

A bajnokságra a versenyzők az idejük nagy részét  felkészüléssel töltötték, ezzel is elősegítve, hogy a megmérettetésen a legjobb formájukat tudják hozni.

A magyar úszó válogatott sporttörténelmi sikert ért el a londoni úszó Európa-bajnokságon: nagypályás kontinensviadalokon első ízben lett kétjegyű az aranyérmek száma. A londoni olimpiát is megjárt, sokszoros magyar bajnok és rekorder Bohus Richárd is részese volt a csodának, ráadásul olimpiai szintet úszott, így ott lehet Rióban!

Egy korábbi műtétet követően négy csavarral a kezében úszott remek egyéni csúcsot és olimpiai szintet 100 gyorson a 23 éves békéscsabai versenyző, akit péntek délután köszöntött nevelő egyesülete, a Békéscsabai Előre Úszó Klub. Ricsit az Árpád fürdőben népes „fogadóbizottság” várta és ünnepelte egy egyszerű hétköznapon.

A köszöntést a klub elnöke, Kutyej Pál nyitotta meg. Elmondta, hogy nagyon szurkoltak az Európa-bajnoki szerepléshez, Büszkék Ricsire, hogy három éremmel dicsőséget szerzett a klubnak, a városnak és a hazának és szép eredményeket kívántak Rióhoz. A 23 éves békéscsabai versenyző ugyanis 45 századdal javította meg élete eddigi legjobbját, ennek köszönhetően hét századdal a riói szinten belülre került.