Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

sakk

Ismét sporthétfőt rendeztek Békéscsaba főterén. Ezúttal is több városi Sportegyesület sorakozott fel, hogy bemutassák az általuk űzött sportot a nagyközönségnek. Bemutatókkal várták a járókelőket és a bátrabbak ki is próbálhatták magukat.

A Sporthétfő elsődleges célja, hogy az egyesületek bemutatkozhassanak a járókelőknek és a lakosok láthassák, mennyi sportolási lehetőség van Békéscsabán. A Békés Megyei Kano Judo Sportegyesület tagjai is nagy számban érkeztek az eheti Sporthétfőre, hogy még több békéscsabaival megkedveltessék ezt a sportágat.

- Bemutatjuk a városnak, hogy hogyan edzünk mi valójában és, hogy a Városi Sportcsarnok edzőtermébe milyen módszerekkel, technikákkal tudunk fejlődni és világszintű Judosokat nevelni. – mondta el Gyáni János, a Békés Megyei Kano Judo Sportegyesület edzője

A mostani hétfőre Növényi Norbert is eljött. Stábunknak elmondta, minden olyan sportrendezvényt fontosnak tart, ahol közelebb hozzák a küzdősportokat a fiatalokhoz.

A karcagi színekben induló romániai nemzetközi mester sikerével zárult a hetedik alkalommal megrendezett verseny.

A vasárnapi dupla forduló előtt még a dunaharaszti egyesületben sakkozó Bérczes Csaba FIDE-mesternek is volt esélye nyerni, de az Ottlakán Péter elleni döntetlenjével gyakorlatilag elszálltak a győzelmi reményei. A békésiek serdülőkorú tehetségét szinte minden nap ki lehetett emelni, kétségtelenül a torna legkellemesebb meglepetése volt a teljesítménye. Remekül hajrázott azonban klubtársa, Varga Tamás is, aki a harmadik helyet kaparintotta meg. A pénteken megrendezett Ancsin Endre sakkfeladványfejtő versenyt Kakuk Sándor nyerte, Bérczes Csaba és Seres László előtt, 100 %-os teljesítménnyel.

Immár hetedik alkalommal rendezik meg Békéscsabán az Ancsin Sakk Emlékversenyt. A négy napos megmérettetésen amellett, hogy a játékosok harcolnak egymással az értékes helyezésekért, méltóképp őrizhetik a névadók munkássága révén kialakult csabai hagyományokat.

A rövid megnyitó után a játékosok a tábla mögé ültek, és megkezdődtek a partik. A játszmák 90 percesek, abban az esetben, ha a 40. lépésen belül nem fejeződik be, akkor folytatódik a csata. A játékosoknak minden lépést le kell jegyezni, melyre 30 másodpercet adnak a szabályok. A nyugodt perceket kínáló játszmákon alaposan át kell gondolni a megfelelő stratégiát.

A versenyen tiszteletét tette a békéscsabai származású Erdős Viktor, aki mára már nagymestere a játéknak. A sakkvilágbajnok 8 évesen ismerkedett meg a szellemi sporttal.

Két turnusban várja a kulturális központ a bábuk ifjú mestereit.

Július 7. és 11., valamint július 28. és augusztus 1. között sakk táborral várja a Csabagyöngye Kulturális Központ azokat a 6 és 16 év közötti fiatalokat, akiket érdekel a sakk és kíváncsi a játék fortélyaira, melyeket egy nemzetközi mester, Emődi Gyula vezetésével sajátíthatnak el. A délelőtti sakk foglalkozások 8.30-tól kezdődnek, ebéd után pedig a hét öt napjából négyszer délután 16 óráig strandolás következik. A részvételi díj öt napra - hétfőtől péntekig - 9.500 forint, ami magába foglalja az ebéd (öt alkalom) és a strandbelépő (négy alkalom) díját is.

Jelentkezni a Csabagyöngye Kulturális Központ információs pultjánál, vagy a 66/449 222-es számon lehet. 

Címkék:

64 fő nevezett a 23. megyei korcsoportos, egyéni sakkbajnokságra.

A korcsoportokban pontegyenlőség esetén a helyezéseknél mezőnyérték számítás, a bajnoki címért pedig rájátszás döntött. Meghívott játékosként két aradi játékos is részt vett a versenyen és különdíjban részesültek.  A legkisebbek versenyében meggyőző játékkal, pontelőnnyel győzött Vaszkó Szabolcs békéscsabai játékos az orosházi Kocmar Dániel előtt. Biztos kézzel vezette figuráit az orosházi Leszkó Bence is és hibátlan teljesítményt nyújtott a legnagyobb létszámú mezőnyben. A harmadik korcsoportban rájátszás döntötte el a bajnoki címet Szokolai Róbert javára. Varga Tamás és Kunos Zoltán egyaránt 2,5 pont előnnyel nyerték csoportjukat.

A lányoknál a szarvasi Plentri Panna, Petrás Márta, Pekár Edina, az orosházi Kocmar Kitti és a dévaványai Fekete Ágnes szerezte meg a bajnoki címet. Fodor Sándor tulajdonos által felajánlott Park Kupát a legnagyobb létszámú csoportok győztesei: Vaszkó Szabolcs és Leszkó Bence nyerte el.

Címkék: