Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

futsal

A Magyar Diáksport Szövetség megbízásából Békéscsabán, az Evangélikus Sportcsarnokban és a Kazinczy Ferenc Általános Iskola tornacsarnokában rendezte meg a Békés Megyei Diáksport Egyesület a 4. korcsoportos futsal diákolimpiai döntőt.

Az országos döntőt Dr. Molnár László, a Magyar Diáksport Szövetség szakmai igazgatója nyitotta meg, aki elmondta, hogy a sorozatba nyolcszázhuszonhat csapat nevezett, ami csaknem százzal több az előző évinél. Békés megyét a békéscsabai Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola teremlabdarúgói képviselték.

A csoportmérkőzések előtt a húsz együttest négy darab ötös csoportba osztották a szervezők. A csoportmérkőzések után kirajzolódtak a vasárnapi helyosztó mérkőzések menetrendjei. A békéscsabai Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola csapata a 12. helyen végzett.

A Pioneers VFC futsalosai nem tudták érvényesíteni a hazai pálya előnyét a szintén újonc fővárosiakkal szemben.

Nem a hazai várakozások szerint alakult az NB I-es futsal-bajnokság 8. fordulójának békéscsabai mérkőzése. A Pioneers Viharsarki FC együttese mérsékeltebb teljesítménnyel sima vereséget szenvedett a Vasastól, amely nyáron együtt harcolta ki az élvonalba jutást a megyei alakulattal. A fővárosiak már az első percben kihasználták a hazaiak figyelmetlenségét. Bár Sivák Péter találatát hamarjában kiegyenlítette a visszatérő Boros Ádám, a piros-kékek válogatott támadója rövidesen újra bevette a sérüléséből felgyógyuló Könyves kapuját. A vérszegény támadásokból már ekkor sejteni lehetett, hogy gondjai lesznek a vendéglátóknak, de a bajok csak szünet után kezdődtek.

Címkék:

Elkezdte a felkészülést az új szezonra a Pioneers Viharsarki FC futsalcsapata. A klub a Debrecen elleni osztályozón kiharcolta az első osztályú tagságot, így még nagyobb kihívások várják az együttes tagjait.

A gárda idei első, Berettyóújfalu elleni edzőmeccsen főként a védekezésre kellett koncentrálnia a viharsarkiaknak, hiszen a bajnoki címvédő volt az ellenfél. Ennél nehezebb riválist nem is találhatott volna az újonc, de így már az első edzőmérkőzés után hasznos tapasztalatokkal gazdagodhatott a csapat.

- Jobban kell védekeznünk, ez mostltszódott, hiszen erre hegyeztük ki ezt a mérkőzést, támadásban sokat nem vártam a csapattól, de nem is kaptam semmit. Ebben kell mindenképp fejlődjünk, támadásban, támadás befejezésben, támadásépítésben, illetve természetesen védekezésben – vonta le a tapasztalatokat Kiss László vezetőedző.

Leadta élvonalbeli nevezését a Pioneers VFC.

Pénteken lejárt a 2014-2015-ös NB I-es futsal-bajnokság nevezési határideje. A Pioneers együttese az MLSZ felé benyújtotta a nevezési lapot, így most már csak a Szövetség képviselőin múlik, hogy első osztályúnak nyilvánítsák a csapatot. Az együttes változatlanul a Méhkeréki SE önálló szakosztályán belül működik majd.

A gárda a tervek szerint továbbra is a Kazinczy Ferenc Általános Iskola tornacsarnokában játssza hazai találkozóit. A feljutást bravúrosan kiharcoló keret valószínűleg egyben marad, sőt a klub vezetése további erősítéseket tervez, hiszen a középmezőny elérését tűzte ki célul.

Címkék:

A viharsarki futsalosok az osztályozón az eddig NB I-ben szereplő debrecenieket ejtették ki az első osztályból.

Pocsékul kezdett a négygólos előnnyel bíró Pioneers, ugyanis a 4. percben már három góllal vezettek a hazaiak. Ezt követően folytatódott a VFC-s rémálom két debreceni találat formájában. A félidő lefújása előtt nem sokkal jött Boros révén a szépítés, így a második félidő tulajdonképpen 0-0-ról kezdődött, mert az első meccs végeredménye, tehát 5-1 állt az eredményjelzőn.

A második játékrész a változatosság kedvéért debreceni góllal indult, és ezzel már ők érezhették magukat nyeregben. A vendégek ekkor mintegy varázsütésre magukhoz tértek, és felzárkóztak 6 - 3-ra. A 30. perc tájékán kezdtek fokozódni az izgalmak: a vendéglátók néggyel húztak el, ráadásként a VFC begyűjtötte az ötödik szabálytalanságát is. Mindezek ellenére azonban Szarkáék újabb két gólt lőttek, amire csak egy válasz érkezett.

A futsal bajnokság első osztályába jutásért rendezett párharcban tekintélyes előnyt szerzett Pioneers VFC.

A bajnokság előző szakaszát sorozatban négy vereséggel zárta az együttes, így az NB I 9. helyezettje a DEAC Futsal Club várt riválisként Kiss László csapatára. Az osztályozó első percei a tapogatózásról szóltak, de azt már érzékelhető volt, hogy a hazaiak nagyon készültek erre az összecsapásra. Mindkét oldalon akadt ígéretes helyzet az első 10 percben, azonban gól csak a 14. percben esett, amikor Szarka Zoltán szerzett vezetést.

Az első félidő után a vendég mester, Darányi Antal lehetett elégedetlenebb, és ennek hangot is adott az öltözőben. Ennek ellenére játékosai nem kezdték igazán jól a 2. játékrészt, sőt, Tóth Lajos révén már 2-0 volt a hazaiaknak a 28. percben. Még ugyanebben a minutumban jött a szépítés, a vendégek cserekapusa, Szalánczi értékesített egy büntetőt. Ezt követően már csak a hazaiak voltak a pályán és három perc alatt három gólt rámoltak be Pallai kapujába, majd fegyelmezett játékkal őrizték a tekintélyes előnyt.

A viharsarki futsalosok sima vereséget szenvedett a Vasas otthonában, de mivel a Ferencváros is kikapott, így osztályozóra készülhet Kiss László együttese.

Rosszabbul nem is kezdődhetett volna a Pioneers számára a találkozó, ugyanis már a 27. másodpercben vezetést szerzett a Vasas, sőt az ötödik percben már 2-0-t mutatott az eredményjelző. Ezt követően kezdett magára találni a vendégcsapat, és ha helyzetekben nem is, legalább a mezőnyben egyenrangú ellenfele volt a piros-kékeknek.

Fordulás után azonnal szépített a VFC és nyílttá vált a mérkőzés. Mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek, de pontatlanok voltak a játékosok a befejezésekkel, így sokáig nem változott az állás. A Pioneers a félidő derekán még egy kétperces emberelőnyt is kihasználatlanul hagyott. A lefújás előtti percekben a kitámadó VFC-vel szemben a hazaiak két újabb gólt szereztek, így a végére sima Vasas győzelem született. 

A viharsark futsalosok nem tudták megtörni rossz sorozatukat, így már nem juthatnak fel az első osztályba.

Az NB II-es futsal rájátszás kilencedik fordulójában a Pioneers a fővárosi Műegyetemisták második gárdáját fogadta. A hazaiaknak csak abban az esetben maradt volna még matematikai esélyük az NB I-be jutást jelentő első két hely valamelyikének megszerzésére, ha legyőzik a BME-t. Ez igencsak nehéz feladatnak tűnt, főleg annak fényében, hogy a vendégek – kihasználva a versenykiírás furcsaságát – az NB I befejezését követően komplett első osztályú keretét szerepelteti a rájátszásban. Így fordulhatott elő például, hogy a sokszoros válogatott Sivák is pályára lépett Békéscsabán.

A Vasas elleni döntetlent követően nem hibázott újabb hazai mérkőzést a Pioneers. Kiss László együttese magabiztos második félidei játékának köszönhetően legyőzte a Ferencváros gárdáját.

Erőteljesen kezdett a vendégcsapat, már az első percekben helyzeteket dolgozott ki, majd a vezetést is megszerezte. A VFC játékosai ezt követően szép lassan magukhoz tértek, előbb kapufát rúgtak, aztán a 10. percben – igaz egy öngóllal – de kiegyenlítettek. A félidő hátralévő részében változatos játék alakult ki, ám az eredmény már nem változott. A második játékrészben magukhoz ragadták a kezdeményezést a hazaiak, és a félidő derekára megnyugtató előnyre tettek szert Tóth Lajos két, valamint Boros Ádám egy góljának köszönhetően. Az utolsó tíz percben taktikusan játszott a hazai csapat, biztos védekezés és kontrák mellett tartották meg előnyüket.

Címkék:

Az NB II rájátszásának 5. fordulójában a Pioneers Viharsarki FC az alapszakaszbeli nagy rivális, Vasas csapatát fogadta. A hazaiak sokáig vezettek, de végül a döntetlennek is örülhettek.

A vendégek jó 20 perces késéssel érkeztek a mérkőzésre, így a VFC rögtön letámadással kezdett. Az első percekben ennek megfelelően jó néhány lehetőség alakult ki, amelyek ki is maradtak a piros-kékek kapuja előtt. A 8. percben aztán megszületett a hazaiak vezető találata, de a folytatás elmaradt, nem nőtt tovább a hazai előny.

A második játékrészben is folytatódott a meddő Pioneers-fölény, a Vasasnak szinte lehetősége sem akadt. Hat perccel a lefújás előtt aztán egy szabadrúgást követően derült égből villámcsapásként jött az egyenlítés. A hátralévő időben még az egy pont megszerzése is veszélybe került, ugyanis 20 másodperccel a vége előtt 10 méteres büntetőt rúghatott a Vasas, ám a Pioneers kapusa hárítani tudott.

Címkék:

Oldalak