Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

adomány

Karácsony előtti figyelemfelhívó és adománygyűjtő akciót indított novemberben a Békéscsabai Jókai Színház, Lessing úr–projekt címmel, a Csabai Állatvédők Közhasznú Egyesület munkájának segítésére. A gyűjtés véget ért, és az adományok átadása megtörtént.

A Békéscsabai Jókai Színház november 5-én indította el Lessing úr néven jótékonysági projektjét, amely a Sárkány a szekrényben című zenés mesejátékhoz kapcsolódott. A teátrum ezzel a kezdeményezésével a Csabai Állatvédők munkáját segítette. Az adománygyűjtés mellett a projekt részeként, a színház művészei, az intézmény munkatársai és a Baross Imre Artistaképző Intézet diákjai vállalták több alkalommal, hogy a menhely gondozottjait sétáltatják. Az adománygyűjtő akció véget ért, így december 6-án, a menhelyen lévő állatokat is meglátogatta a Mikulás.

Egy sikertörténet is kapcsolódik az eseményhez, melyet Kiszely Zoltánné a menhely önkéntese osztott meg stábunkkal.

Idén is elindult a Karácsonyi Angyalok névre hallgató akció, amelynek célja, hogy egy kisebb ajándékkal szebbé varázsolják a kárpátaljai háború sújtotta magyar gyermekek ünnepét, akik nagyon szegény körülmények között élnek.

Ismét szárnyakat bontanak a Karácsonyi Angyalok! Idén is szeretnének minél több kárpátaljai rászoruló gyermeket meglepni egy-egy Szeretet-Csomaggal! A békéscsabai Bonnyai Sándor évek óta visz ajándékokat hátrányos helyzetű, rászoruló gyerekeknek. A gyermekekkel foglalkozó intézmények, munkahelyi és egyházi közösségek már elkezdték készíteni a csomagokat.

A Szeberényi Gusztáv Adolf Evangélikus Óvodában került sor arra a sajtótájékoztatóra, ahol a gyermekek maguk is összeállítottak egy-egy csomagot, amit majd elküldenek a szegény gyerekeknek. Seben Pálné az óvoda vezetője mondta el, miért tartják fontosnak, hogy a gyerekeket bevonják ebbe a kezdeményezésbe.

1 millió forint adomány érkezett a Viharsarki Koraszülöttmentő Alapítvány részére. A felajánlást az alapítvány a mentőautó zökkenőmentes üzemeltetésére fordítja majd.

Az egyik nagy biztosítási cég ügyvezetője, Benkó György stábunknak elmondta, hogy Dr. Becsei László, a Békés Megyei Központi Kórház főigazgató-főorvosa hívta fel a figyelmét korábban az alapítvány munkájára. A cég munkájában fontos szerepet tölt be a fiatalokat megszólító, értékteremtő rendezvények segítése, így nem volt kérdés, hogy ebben az évben a koraszülöttek mentését támogatják.

Az ügyvezető hozzátette azt is, hogy ez az együtt működés hosszú távra szól és a következő években is további egymillió forinttal támogatják az alapítvány munkáját. Ezt és a további adományokat is az alapítvány a koraszülött-mentőautó zökkenőmentes üzemeltetésére fordítja majd.

Megtudtuk azt is, hogy végre eljött az az idő, amire mindenki várt, hiszen ezen a hétvégen először állhatott ügyeletbe a koraszülött-mentőautó.

Tanszereket, játékokat és eszközöket adományozott egy békés megyei sörfőzde a Zsadányi Református Általános Iskolának. A felajánlott tanszerek mind a gyerekek oktatási tevékenységét szolgálják majd.

Megérkezett a várva vár adomány a zsadányi iskolába, ugyanis az egyik megyei sörfőzde azzal a céllal bocsájtotta online árverésre különleges-, limitált kiadású sörös üveg összeállítását, hogy Békés megye egyik leghátrányosabb településének általános iskoláját és az ott tanuló kisiskolásokat támogassa. A licitből befolyt összeghez a főzde még egyszer annyit ajánlott fel, hogy a teljes összegből a Zsadányi Református Általános Iskolát támogassa.

Zsadány Békés megye gazdaságilag kevésbé prosperáló részén fekszik, ezért a helyi iskolának nincsenek komoly anyagi forrásai, ezért nagy szükségük volt erre az adományra.

Két és fél hónapja gyűjt az Együtt a Kisangyalokkal Egyesület különböző programokon adományokat, mellyel a céljuk az, hogy segítsenek Dicsa Noéminek, aki gerincvelő izomsorvadásban szenved. Ennek a programsorozatnak az egyik állomása volt egy Jótékonysági est Eleken melyre stábunk is ellátogatott.

Az úgynevezett SMA-1 es típúsú gerincvelő izomsorvadás egy nagyon ritka genetikai betegség mely gerincvelő idegsejtjeinek fokozatos elvesztését eredményezi. A hat éves Dicsa Noémi is ebben a betegében szenved, jelenleg is Budapesten kezelik egy kórházban. Az állapota súlyos azonban van egy gyógyszer, amely nagyban javítana az állapotán és valószínűleg ismét lábra is tudna állni tőle.  Sajnos azonban az ilyen kezelések rendkívül sokba kerülnek, ezért döntött úgy az Együtt a Kisangyalokkal alapítvány két és fél hónapja, hogy jótékonysági programokat szerveznek Noémi segítésére.

A rengeteg segítőkész támogató összefogásával sikerült a szükséges 68 millió forintot összegyűjteni.

Jótékonysági sport- és családi napot szerveztek Kétegyházán. A bevételből a jelenleg Budapesten élő 6 éves Dicsa Noémi gyógyszeres kezelését támogatják.

A kislány életét gerincvelői izomsorvadás nehezíti. Miközben – mint minden hasonló korú kislány – táncról, színpadról álmodozik és igyekszik vidám maradni, a valóság az, hogy állapota folyamatosan romlik, mozgása egyre nehezebbé válik. A kislány állapotában jelentős változást idézhetne elő egy drága gyógyszer.

A jótékonysági rendezvénysorozat első állomásaként sport- és családi napot szerveztek Kétegyházán, melyen számos programmal várták az érdeklődőket.

A résztvevőknek egy finom ebéddel is készültek a szervezők. Bandula János bográcsban készített pásztor tarhonyát hortobágyi módra, mangalica szalonnával és füstölt kolbásszal.

Jótékonysági estet tartott az Átkarolva Egyesület Békéscsabán, a Jaminai Közösségi Házban. A bálon átadták a hátrányos helyzetű családoknak szánt adományokat.

Az egyesület főként olyan fiatalokkal foglalkozik, illetve próbál nekik segíteni, akik hátrányos vagy halmozottan hátrányos helyzetben élnek vagy valamilyen sérüléssel rendelkeznek. Fontos céljaik közé tartozik a hátrányos helyzetű csoportok társadalmi esélyegyenlőségének segítése, az elhelyezkedést és munkahelyi beilleszkedést segítő programok szervezése. Emellett segítséget nyújtanak a közösségi élet kibontakoztatásában, építésében, fenntartásában. Az egyesület továbbá még adományokat továbbít rászorulóknak.

Vannak olyan családok, akik számára a mindennapi betevő megteremtése vagy akár az évszaknak megfelelő öltözék gondot okoz. Ezért az Átkarolva Egyesület már második alkalommal szervezte meg jótékonysági bálját, melyen az összegyűjtött adományokat átadták az illetéseknek.

Szeptember 14-én mutattuk be azt a három fős családot, akik a Csaba Tv-től kértek segítséget. Még aznap a híradó mellett a közösségi oldalunkon is láthatták nézőink a riportot. Ami utána történt azt álmunkban sem gondoltuk volna. 

Nehéz élethelyzetben lévő, elsősorban gyermekes családok számára adományozott élelmiszercsomagot Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata. A húsvéti ünnephez kapcsolódó ételosztáson 300 család kapott 3000 Ft értékű támogatást.

Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata a szociálisan rászorult személyek és családok mindennapi gondjainak enyhítése, szociális biztonságuk érdekében különböző ellátásokat nyújt, valamint szociális és gyermekvédelmi intézményhálózatot működtet. Ezúttal 300 nehéz élethelyzetben lévő, elsősorban gyermekes családok számára adományoztak élelmiszercsomagot.

Fő szempont volt, hogy sokgyermekes családok és az alacsony egy főre eső jövedelemmel rendelkező családok részesüljenek az adományból. 

A húsvéti ételosztáson figyelembe vették azokat a családokat, akik a karácsonyi ételosztásból valami oknál fogva kiszorultak, ők most elsőbbséget élveztek.

Valóra vált egy kamasz fiú karácsonyi álma. A nehéz anyagi helyzetben lévő Boros család nagyobbik fia, Levente ajándékba kapott egy okostelefont, a családja pedig az adományozóktól egy tartós élelmiszerekből és ruhákból álló csomagot vehetett át.

Egy nehéz anyagi helyzetben élő kamasz fiú álma vált valóra. Levente már hónapok óta szorgalmasan gyűjtögette a pénzt egy mobiltelefonra, amit karácsonyra szeretett volna megkapni. A zsebpénz azonban nem gyűlt össze, az egyedülálló apuka pedig nem tudott ekkora ajándékot venni fiának. A fiú édesapja önkéntes szolgálatot is vállalt, már több éve aktív tagja a polgárőrségnek. A Békéscsabai Városi Polgárőrség karácsonyi cipős doboz akcióján hallott a fiú álmáról Dr. Ferenczi Attila, aki - amikor megtudta, hogy nem teljesült a karácsonyi álom - eldöntötte, hogy ő maga teljesíti azt.

Levente az egész akcióról semmit sem tudott, így nagyon meglepődött, amikor kibontotta az ajándékot.

Oldalak