Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

adománygyűjtés

Már évek óta gyűjt egy békéscsabai család különféle tanszereket kárpátaljai gyerekek számára. A gyűjtésről a Békés Megyei Könyvtárban „A Reménység gyermekei” címmel tartott előadást Bonnyai Sándor.

A Bonnyai család négy évvel ezelőtt döntött úgy, hogy gyűjtést szervez annak érdekében, hogy a háborúval sújtott területekre tanszereket tudjanak adományozni a szegények számára. Az adománygyűjtések tapasztalatiról tartott előadást Bonnyai Sándor a Békés Megyei Könyvtárban.

Az idei évben is szorgosan gyűjtötték az adományokat a mélyszegénységben élő gyermek számára, akiknek ez a tanszercsomag jelképezi azt, hogy sokan állnak mögöttük és támogatják őket.

Bonnyai Sándor képeken és videofelvételeken keresztül mutatta be eddigi, önkéntesként szerzett élményeit az érdeklődőknek. Minden alkalommal arra ösztönzik a gyermekeket, hogy igenis érdemes tanulni, mert ezáltal átléphetik a szegénység kapuit és elérhetik az álmaikat.

Töltsük meg idén is minél több gyermek iskolatáskáját! Ismét a kárpátaljai rászoruló gyerekeknek gyűjtenek a Bonnyai testvérek azért, hogy könnyebbé tegyék számukra az iskolakezdést.

Ahogy egész évben, így az iskolakezdés közeledtével is a rászoruló gyermekeknek gyűjtenek a Bonnyai testvérek. Békés megye több üzlete és egyházközsége csatlakozott ehhez a nagyszerű kezdeményezéshez. Az adománygyűjtés célja, hogy a mélyszegénységben élő kárpátaljai gyermekeknek könnyebbé tegyék az iskolakezdést.

Az egyik békéscsabai játékbolt már a kezdetek óta részt vesz az akcióban és támogatja a Bonnyai testvérek munkáját.

Aki segíteni szeretne, az 500, 1500 és 5000 forintos támogatói jegy megvásárlásával tudja támogatni a rászoruló gyermekeket.

Az adományokat augusztus 25-ig várják Békés megye több pontján, melyekről az egyik legnépszerűbb közösségi oldalon az "Adománygyűjtés a kárpátaljai gyermekek részére 2018" eseményen tájékozódhatnak.

Adománygyűjtést szervez a Zsaruellátó csoport a békéscsabai bevásárló központban január 21-én. Mindenkitől szívesen fogadnak tárgybeli adományokat, vagy minden olyan érdeklődőt, aki köszönetét szeretné kifejezni a határon szolgálatot teljesítő rendőröknek, katonáknak.

A Zsaruellátó csoport egy országos kezdeményezés, mely a határon szolgálatot teljesítő hivatalos szervek munkáját támogatja. A csoport szombaton Békéscsabán is adománygyűjtést szervez. Hangsúlyozzák, hogy nem azért gyűjtenek, mert nincsenek megelégedve az ellátásukkal, hanem csak jó szándékukat akarják kifejezni.

A Békéscsabai Női Kézilabda Sport Egyesület adománygyűjtést szervez a szombati Ferencváros elleni mérkőzésen. A mérkőzés alatt meleg ruhákat és cipőket várnak, melyeket a rászorulóknak juttatnak majd el.

A Békéscsabai NKSE a szombati Ferencvárosi Torna Club női kézilabda csapat elleni mérkőzésén adománygyűjtést szervez a rászorulók részére. A csapat kéri a szurkolókat, hogy aki teheti, hozzon magával meleg téli ruhát, cipőt és vegyen részt a „Szurkolj, segíts!” jótékonysági akciósorozatban. A tavaszi szezonban tíz alkalommal játszik hazai pályán a békéscsabai női kézilabda csapat, az akciósorozatot így tíz részesre tervezik.

- Most a hideg idő alkalmával nyilván kabátokat, meleg sapkát, lábbelit, erre fogunk majd fókuszálni, mint ahogy említette Herceg Tamás úr, a tavasz folyamán pedig újabb ötleteket fogunk majd kitalálni, és ezeket szintén majd próbáljuk széles körben propagálni és reméljük, hogy a szurkolók is mellénk állnak ebben az akcióban. – mondta el Szabó Károly, az Előre NKSE elnöke

Futva és kerékpárral tette meg a közel 60 kilométeres távot az a 15-20 résztvevő, akik az Andor Bohóc és Csíkos Dániel futónagykövet által szervezett jótékonysági futáson indultak.

Gyuláról indult az az SOS Gyermekfalu részére szervezett jótékonysági futás, mellyel a szervezők az intézmény részére gyűjtöttek adományokat. A résztvevők reggel kilenc órakor a bemelegítés, nyújtás valamint a köszöntő beszéd után rugaszkodtak neki a hatvan kilométeres futásnak Orosházáig.

Az adománygyűjtés civil kezdeményezésre történt, a szervezőknek javarészt játékokat és tartós élelmiszereket sikerült összegyűjteniük.

- A gyulai futónagykövet társam, Csíkos Dániel szervezte, illetve egy kis csapat, akik ezt szervezték, és az a cél. hogy az orosházi gyermekfaluba vigyünk egy adományt, ami össze lett gyűjtve egyrészt Gyulán, másrészt Békéscsabán, illetve a közben áthaladó településeken ott is várunk adományokat és ezt visszük el a gyermekfaluba. - mondta el Tóth László futónagykövet

Jótékonysági motoros túrát szervez a „motoros árvák” javára, a Motorosok a Motorosokért Közhasznú Alapítvány, mely a gyulai állomása mellett, tett egy kis kitérőt a békéscsabai Motoros Bárhoz.

A motorosok, az adománygyűjtő túra ötödik napján kaptak egy felkérést, hogy a Gyulához közel lévő Megyeszékhely Motoros Bárjába is látogassanak el, ha tehetik, ugyanis ott is akad pár adományozó, aki szívesen dob pénzt a már klasszikussá vált adománygyűjtő marmonkannába.