Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

utazás

Sokan az ünnepek után elutaznak kikapcsolódni, hogy kipihenjék az ünnep fáradalmit. De vannak, akik hagyományosan otthon családi- vagy barátai körben köszöntik az újesztendőt.

A karácsony ünnepe rengeteg készülődéssel és rohanással jár. A megfelelő ajándékok beszerzése, a karácsonyi menü elkészítése és a ház feldíszítése rengeteg munkával jár. Így a korábbi években egyre népszerűbbé vált az emberek körében, hogy egy másik országban vagy városban töltik a szilvesztert.

Stábunk az egyik 25 éve működő utazási irodát kérdezte meg arról, hogy az elmúlt évekhez képest mennyien utaznak el a karácsonyi ünnepek után egy kis feltöltődésre. Sokan ilyenkor - menekülve a hideg elől - inkább a melegebb éghajlatú országokat választják.

A téli, szilveszteri utazások során átlagosan 4 napos utakra foglalnak szállást az emberek. Nemcsak a külföldi utak a népszerűek, hanem sokan belföldön, egy wellness hotelben töltik el az évből megmaradt néhány napot.

A nyaralást sokan tervezik és gyűjtenek rá egész évben, mások pedig anyagi okok miatt még egy pár napos üdülést sem engedhetnek meg maguknak. Augusztus végéhez érve nézőinket kérdeztük, ki-, hol nyaralt az idén.

Ezen a nyáron kevesebben mentek nyaralni, mint 2015-ben. Akadtak azért olyanok is, akiknek megadatott a lehetőség az utazásra és éltek is vele. Ők általában a pénztárcákat kímélő rövidebb utazások mellett döntöttek. A nyár végéhez közeledve megkérdeztük nézőinket, nekik sikerült-e pénzt és időt fordítani a nyaralásra.

Nem, nem voltunk. Semerre nem tervezzük, egyáltalán. Mert még dolgozni kell, meg még unokázunk, úgyhogy nem megyünk sehova. - mondta Bolyán Antalné

Ilyen szervezett dolgokra szeretünk menni. Minden évben van ilyen egy-két többnapos kirándulás és akkor elmegyünk. -  hangsúlyozta Kiszely György

Igazából nem nagyon. {És terveztétek vagy miért nem?} Dolgoztam inkább, nyári munka, gyakorlat, azért ez elviszi az időt nyáron. - tette hozzá Avasán Norman 

Címkék: