Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

futóverseny

Pósteleken rendezték az Országos Mezei Magyar Liga futóverseny 1. fordulóját. A hölgyek hat kilométeres, míg a férfiak hét kilométeres távon mérethették meg magukat.

Festői környezetben, Pósteleken vette kezdetét az öt részből álló 2017-18-as Mezei futó Magyar Liga sorozat. A megmérettetésre a különböző korcsoportokban összesen száznegyven igazolt atlétát neveztek a szakosztályok. A programot amatőr és gyalogló verseny is színesítette. A délelőtt folyamán a gyerekeké volt a főszerep, 3 korcsoportban indulhattak a megmérettetésen.

A gyerekek nagyon élvezték a futást és fontosnak tartják a rendszeres testmozgást, mivel így vigyázhatnak egészségükre és erőnlétüket is megtarthatják a sport segítségével.

A sorozat november 11-én Szekszárdon folytatódik, majd Nemesvámos és Gödöllő után 2018. március 17-én Kecskeméten rendezik a mezei futó országos bajnokság utolsó fordulóját.

Futóversenyt rendeztek Békéscsabán a hétvégén. A verseny próbára tette az amatőr és a profi nevezők teljesítőképességét egyaránt, ugyanis a négy választható kategória a maraton-, a félmaraton-, a 6 órás- és a 12 órás verseny volt.

A hétvégén két versenyen is jeleskedett Tóth Sándor mester kiváló futója.

03.31-én pénteken a boszniai Prnjavor városba rendezték meg immár 18. alkalommal a Medunarodna Ulicna Trka nevű versenyt. A pálya nehézségét a folyamatos emelkedők és lejtők váltakozása adta. A 4,5 km-es versenyen 3. helyet sikerült megszereznie a Kopp Békéscsabai AC atlétájának, Gregor Lászlónak a bosnyák Osman Junuzovic és a kenyai Maina Mwangi mögött.

Másnap Horvátországban futott újra, Eszék városában. A nagy melegben megrendezett Félmaratoni futóversenyt új pályacsúccsal, 68:58-as időeredménnyel nyerte meg.