Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Tóth László

Idén ismét elindult és újra körbefutja a megyét Tóth László futónagykövet. A Megyefutás alkalmával útja rengeteg Békés megyei települést érint és a 13 nap alatt több mint hétszáz kilométert tesz majd meg.

Békéscsaba főterén gyülekeztek a futóközösség tagjai, akik elkísérték az első napon Tóth Lászlót. A futónagykövet elmondta, hogy nagyon várta a rajtot. Felkészült a következő tizenhárom napra, és reméli, hogy az időjárás is kegyes lesz hozzájuk. A Megyefutásnak idén már hatodik alkalommal vágott neki Tóth László, aki tizenhárom nap alatt több települést érintve futja körbe Békés megyét.

A futónagykövet elmondta, hogy a tervek szerint hárman futják majd végig a távot. Általában naponta öt és félórát fut, a legkisebb napi táv mintegy negyvenöt kilométer, a legnagyobb több mint hatvan kilométer lesz. Hozzátette, hogy számít arra, hogy minél többen csatlakoznak majd hozzá az egyes településeken.

A Idén is körbefutja a megyét Tóth László futónagykövet. A Megyefutás alkalmával útja rengeteg Békés megyei települést érint és a 13 nap alatt és több mint hétszáz kilométert tesz majd meg.

Az 6. megyefutás szervezése a célegyenesbe ért és Tóth László futónagykövet is készen áll arra, hogy nekivágjon a nagy kihívásnak. Az esemény sajtótájékoztatóján a futónagykövet, Kiss Tibor alpolgármester, Bíró Csaba bizottsági elnök és Zalai Mihály a Békés Megyei közgyűlés elnöke is kiemelte, hogy mennyire fontos a mindennapi mozgás életünkben. A Megyefutás célja is az, hogy erre hívja fel a figyelmet.

A több mint 700 kilométer megtétele alatt Tóth László nem egyedül fut, hiszen az utóbbi években rengetegen csatlakoztak hozzá hosszabb-rövidebb távokon. Sokan úgy gondolják, hogy a futás a fiatalok sportja, azonban a futónagykövet szerint ez nem így van, amit a saját történte is jól példáz.

12 nap, 52 település és 580 kilométer. Ezek a számok jellemzik az immár IV. alkalommal életre hívott Megyefutást, mely Tóth László békéscsabai futónagykövet vezetésével indult el kedd reggel. A cél elsősorban a mozgás, a futás népszerűsítése, ennek megfelelően a megye minden szegletét bejárja a kezdeményezés, melyhez minden helyszínen lelkes diákcsapatok, valamint amatőr és profi sportolók is csatlakozhatnak. A további állomásokról a békéscsabai futónagykövetek egyik legismertebb közösségi oldalán tájékozódhatnak az érdeklődők.

A Szent István térről indult el a már hagyományos békéscsabai kör, mely után Doboz felé vették az irányt a sport szerelmesei. Sokan - köztük Bíró Csaba is úgy gondolja, hogy a sport nagyon fontos a testünknek-lelkünknek, ezért ő is elhatározta, hogy csatlakozik egy darabon a futók táborába.

Még bőven akad kilométer a futók előtt és szinte minden településen izgatottan várják majd az érkezésüket. Mint megtudtuk, a programnak minden bizonnyal lesz folytatása, a folyamatos bővülés- és a nagy népszerűségnek köszönhetően. 

Címkék:

Tóth László, a Budapesti Sport Iroda békéscsabai futónagykövete már évek óta megteszi ezt a közel 600 kilométeres távot azért, hogy az egészséges életmódot népszerűsítse. A túra Békéscsaba főteréről indul majd.

Az alapötlet a futónagykövettől indult 2013-ban, és néhány hónap elteltével valósággá is vált. A 2014-es első Megyefutás óta a résztvevők száma folyamatosan nő - tavaly már a háromezres határt is túlszárnyalta. Az esemény Békéscsaba számára is nagyon fontos, ezt Kiss Tibor alpolgármester is kihangsúlyozta.

A Szent István térről indul a futás március 8-án 9 órakor és már az első napon több mint 61 kilométert tesznek majd meg a kalandvágyó futók - ezzel egészen Kétsopronyig jutnak majd el. Ez a nap lesz a leghosszabb, de 50 kilométer szinte minden nap meg lesz az április 8-i békéscsabai befutóig. 

Futva és kerékpárral tette meg a közel 60 kilométeres távot az a 15-20 résztvevő, akik az Andor Bohóc és Csíkos Dániel futónagykövet által szervezett jótékonysági futáson indultak.

Gyuláról indult az az SOS Gyermekfalu részére szervezett jótékonysági futás, mellyel a szervezők az intézmény részére gyűjtöttek adományokat. A résztvevők reggel kilenc órakor a bemelegítés, nyújtás valamint a köszöntő beszéd után rugaszkodtak neki a hatvan kilométeres futásnak Orosházáig.

Az adománygyűjtés civil kezdeményezésre történt, a szervezőknek javarészt játékokat és tartós élelmiszereket sikerült összegyűjteniük.

- A gyulai futónagykövet társam, Csíkos Dániel szervezte, illetve egy kis csapat, akik ezt szervezték, és az a cél. hogy az orosházi gyermekfaluba vigyünk egy adományt, ami össze lett gyűjtve egyrészt Gyulán, másrészt Békéscsabán, illetve a közben áthaladó településeken ott is várunk adományokat és ezt visszük el a gyermekfaluba. - mondta el Tóth László futónagykövet