Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Petőfi Utcai Általános Iskola

Egy gazdasági tudatosságra nevelő társasjátékot mutattak be a Petőfi Utcai Általános Iskolában. A pénzügyi tudatosság hete részeként a játék elsősorban arra vezeti rá a fiatalokat, hogy kiadásaikat és bevételeiket megfelelő módon kezelhessék majd a nagybetűs életben.

A cashflow oktató játék szórakoztató módon vezeti be a fiatalokat a mindennapi élet anyagi nehézségeibe. Megtanulhatják, hogyan osszák be a bevételeiket, hogyan csökkentsék kiadásaikat, valamint hogyan teremtsenek stabil anyagi viszonyokat háztartásuk, vagy cégük számára.

A játéknak két szintje van, egy kezdő és egy haladó. Az eseményen a diákok az alapszintű játékot próbálhatták ki, mely könnyedén, játékvezetők segítségével lefekteti a tudatos pénzügyi gondolkodás alapjait.

Az intézményvezető-helyettes hozzátette, hogy iskolájukban már több éve szerveznek olyan tanórákat is, ahol a diákok játékos módon tanulhatnak, mivel –véleménye szerint- ezzel a módszerrel a gyerekek élvezettel fogadják be az információkat.

A békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskolában is megünnepelték március 15-ét. A rendezvényen a tanulók egy színvonalas műsorral várták diáktársaikat, tanáraikat és a jelenlévő vendégeket.

Március 15-e alkalmából idén is színvonalas ünnepséggel készültek a Petőfi Utcai Általános Iskola tanulói Békéscsabán. A fellépő diákok az ünnepi műsorban prózai és zenés-táncos elemekkel szórakoztatták a nézőket.

Az ünnepi műsoron részt vett Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere is, aki beszédében kihangsúlyozta, hogy azért is fontos, hogy a történelem legfényesebb lapjaira tartozó, március 15-i eseményekről méltóképpen megemlékezzünk, mert ezzel erősíthetjük hazaszeretetünket, valamint eszünkbe jut az, hogy mit jelent igazán magyarnak lenni.

Kerékpáros közlekedési versenyt rendeztek Békéscsabán a Petőfi Utcai Általános Iskolában. A területi döntőn tizennyolc diák vett részt, akiknek elméletben és gyakorlatban is össze kellett mérniük tudásukat.

Idén is megrendezték a Kerékpáros Iskola Kupa közlekedésbiztonsági verseny területi döntőjét, melynek helyszíne a békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskola volt. A fiataloknak először egy teszt feladatsort kellett megoldaniuk, majd utána a gyakorlatban is megmérettették tudásukat, kerékpárral kellett teljesíteniük egy akadálypályát.

A vetélkedőre tíz iskolából összesen 18 fő érkezett, akik között voltak már visszatérő versenyzők is, például a Szlovák Általános Iskolából, a Petőfi Utcai Általános Iskolából, valamint az Erzsébethelyi Általános Iskolából is.

A gyakorlati pálya komoly kihívást jelentett az indulóknak, ezért igyekeztek megtalálni a helyes technikát, amivel kisebb-nagyobb hibák ellenére teljesíteni tudták a pályát.

Nem mindennapi testnevelés órát tartottak a békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskolában. A tanulók csapatokba rendeződve, különböző katonai feladatokban mérettették meg magukat, persze játékos formában.

Különleges testnevelés órán vettek részt a Petőfi Utcai Általános Iskola diákjai, a Helyőrség, valamint a 101-es területvédelmi zászlóalj katonáinak közreműködésével. Ennek apropója, hogy a nemzeti sporttanács idén is megrendezi világjátékát, amelyet immár 1995 óta négyévente ismételnek meg.

A diákok ez alkalommal most nem a megszokott tesi óra gyakorlatait végezték, hanem gyakorló fegyvert ragadtak és azzal a katonai utasításoknak megfelelően például kúszniuk vagy éppen futniuk kellett.

A diákok nagy lelkesedéssel vettek részt a feladatokban, melyen a nehézségek ellenére is jól érezték magukat, valamint biztatták társaikat a minél jobb eredmény elérése érdekében. Az összeállított csapatokban lányok és fiúk egyaránt voltak.

Ünnepi műsorral lepték meg a békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskola tanulói diáktársaikat és az intézmény pedagógusait. Az ünnepi előadásban a gyerekek a szeretet és az elfogadás fontosságára hívták fel a figyelmet.

Minden általános iskolában nagy volt a készülődés a karácsonyi szünetet megelőző napokon, így a Petőfi Utcai Általános Iskola diákjai is lelkesen készültek az idei ünnepi műsorra. A produkció, melyet a három harmadikos osztály hat nevelővel együttműködve készített, a kemény munkának köszönhetően idén is színvonalasra sikerült.

Ez az időszak természetesen a gyerekeknél a téli szünetre való várakozást is jelenti és ilyenkor már nagyon várják az otthoni kikapcsolódást és az otthoni ünnepi hangulatot.

Az ajándékozás az iskolában sem maradt el a karácsonyi előadások után és minden osztály átvehette a közös karácsonyi ajándékokat. A gyerekeket látva a jól ismert közmondás - az „adni jobb, mint kapni” igazsága ismét bebizonyosodott.

Kiváló eredményekkel tértek haza az egyik hazai bank által támogatott Vigyázz, Kész, Pénz! elnevezésű országos vetélkedőről a Békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskola diákjai. A versenyen az iskolások a pénzügyi világban való jártasságukat bizonyíthatták.