Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

farsang

Az előző évekhez hasonlóan, idén is - akinek kedve volt, jelmezbe öltözve - egy jótékonysági futáson vehetett részt a békéscsabai Árpád Fürdő körül. A futók a rövidebb-, 5 kilométeres távtól kezdve, egészen az 50 kilométeresig nevezhettek.

Idén már az 7. farsangi futóversenyt rendezték meg Békéscsabán. A sportesemény célja ismét az volt, hogy felhívja az emberek figyelmét a mozgás fontosságára. A futók 5 táv közül választhattak, az öt kilométerestől egészen az ötven kilométeresig. Ezen távokon felül a szervezők a legkisebbekre is gondoltak.

A futásra kijelölt pálya tavaly óta nem változott.

Nem kedvezett a mozogni vágyóknak az, hogy az utóbbi néhány hét tavaszi időjárása után a farsangi futás idejére sokkal hidegebb lett, így a futás fáradtsága mellett a mínuszokkal is meg kellett küzdeniük. A

Farsangról lévén szó, többen is úgy döntöttek, hogy jelmezben teljesítik a távot.

Fánkot nassoltak, táncoltak és a telet is elűzték a Békéscsabai Tündérkert Óvoda óvodásai. A farsangi mulatságon a szülők is bátorították a gyerekeket a játékos vetélkedőkön.

A Farsang a vízkereszttől hamvazószerdáig tartó hosszú, vidám, télbúcsúztató időszak. Az óvodákban igen mozgalmas hetek ezek. Beszélgethetünk a régi farsangi szokásokról, megnézhetjük az előző évek farsangjait fotókon, videókon és persze a gyerekek bemutathatják a jelenlegi alkalomra készült jelmezeiket.

A Kertvárosi Óvoda Tompa Utcai Óvodában vidám farsangi bemutatók mellett versenyeket is rendeztek. A vetélkedőkre a szülők is csatlakoztak és gyermekeikkel együtt játszottak. A legnagyobb lelkesedéssel a tejszínhabevő versenyt élték át a gyerekek.

A Csabagyöngye Kulturális Központ Munkácsy Emlékházában a Csabai Farsang keretében ovis farsangot szerveztek a békéscsabai Penza Óvoda óvodásainak. A gyerekeket a délelőtt folyamán Hevesi Imre előadóművész szórakoztatta.

A Farsang a vízkereszttől-hamvazószerdáig tartó hosszú, vidám, télbúcsúztató időszak. Az óvodákban igen mozgalmas hetek ezek. A kicsik tanulhatnak a hagyományos farsangi szokásokról, jelmezeket tervezhetnek, énekelhetnek, táncolhatnak. Így tettek a Penza ovi csöppségei is a Munkácsy Mihály Emlékházban.

A gyerekek nagy lelkesedéssel hallgatták és énekelték a nekik szóló slágereket, aktívan részt vettek az interaktív játékokban, és még egy dalt is énekeltek a Tv-nézőknek.

Az előző évekhez hasonlóan, idén is - akinek kedve volt jelmezbe öltözve - egy jótékonysági futáson vehetett részt a békéscsabai Árpád Fürdő körül. A futók a rövidebb 4,6 kilométeres távtól kezdve, egészen az 50 kilométeresig nevezhettek.

Idén már az 5. farsangi futóversenyt rendezték meg Békéscsabán. A sportesemény célja az volt, hogy felhívja az emberek figyelmét a mozgás fontosságára és a segítségnyújtás örömére. Az idei évben már egy komoly nemzetközi mozgalomhoz is csatlakozott a verseny.

- Fontos tudni még, hogy ez a verseny gyakorlatilag Yours Truly versenynek is a része, ami arról szól, hogy fussunk együtt az év leghidegebb időszakában és ez egy európai szintű kezdeményezés. És akkor itt vannak ezek a hosszabb távok, amik erről szólnak, kimondottan erről a Yours Truly versenyről. 25 és 50 km-es távok, illetve van 4,6 kilométeres táv és egy 10 kilóméteres táv. – mondta el Tóth László, az 5. Békéscsabai Farsangi Futóverseny szervezője