Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

szeminárium

A füzesgyarmati önvédelmi szemináriumon alkalom nyílott arra, hogy az oktató, Hanshi Robert Manole IX.DAN rövid interjút adjon.

- Utoljára nyolc éve járt Békés megyében Robert Manole Nagymester. Lát e valamilyen változást a résztvevők színvonalában?

- A harcművészet nem olyan, hogy egy kaptafára lehet a tényezőket helyezni. Amikor nyolc évvel ezelőtt itt volt és tanított, azok a technikák nem biztos, hogy úgy maradtak meg az azokat tovább adókban, hanem lehet, hogy átmentek egy változtatáson. A változtatás joga mindenhol fennáll, s mindenki személyére szabott.

- Önvédelmet oktat. Mennyire mások esetleg a veszélyek, mint a korábbi időszakban? Vannak e új veszélyforrások?

Negyedik alkalommal rendezte meg nemzetközi integritás szemináriumát az Állami Számvevőszék. A nemzetközileg is elismert konferencián ebben az évben több mint 20 országból majdnem 40 számvevőszéki szakértő vett részt.

Az ötnapos tudásmegosztó szemináriumon a szakértők megismerkedhettek a hazai- és nemzetközi korrupcióellenes gyakorlatokkal. A programsorozat kiemelt témája az Állami Számvevőszék által működtetett Integritás Projekt volt, melynek hatékonysága és eredményessége nemzetközileg is elismert.

- Felfigyeltek Magyarországnak az integritás felmérésére, amit a számvevőszék tavaly már hatodik alkalommal végzett el a költségvetési szervek körében és egyre több ország jön a most már negyedszer megtartandó „Integritás: Jó gyakorlatok” szemináriumra. 22 országból 37 számvevő érkezett, tehát ez azt mutatja, hogy nagyon komoly érdeklődés van arra, hogy átvegyék ennek az integritás felmérésnek, illetve ennek a magyarországi hasznosításának a tapasztalatait. – mondta el Dr. Pulay Gyula, az Állami Számvevőszék igazgatója