Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

autómentes nap

Békéscsaba idén is csatlakozott az Európai Mobilitási Héthez, melynek lezárásaképpen, az utolsó napon egy Autómentes Napot tartottak a város különböző pontjain.

Ez az európai kezdeményezés már tizenhatodik alkalommal került megrendezésre. A program célja, hogy legalább az Autómentes Napon mellőzzék a közlekedők az autókat és inkább a tömegközlekedést, a kerékpárt használják vagy induljanak el gyalogosan.

Ennek keretében reggeltől-éjszakáig folyamatosan kerékpáros programok várták a csabaiakat. Volt például biciklis ügyességi verseny, valamint egy kerekpáros közlekedésről szóló KRESZ-totót is kitölthettek az érdeklődők.

A délután folyamán a főtéren a Critical Mass kerékpáros felvonulás vette kezdetét, melyen nagyon sokan részt vettek. Voltak olyanok, akik minden évben itt vannak, sőt a hét többi napján, heti 2 alkalommal közösen eljárnak biciklizni.

Balesetmentes közlekedésre, a környezetkímélő életmódra oktatták a gyermekeket az Autómentes Napon, ahol lehetőség volt megismerni a közlekedés nehézségeit, a látni és látszani elvét.

Általános iskolások tanultak játékosan a közlekedésről a Szent István téren. Sokszor a felnőttek számára sem egyértelmű, hogy mennyi káros anyagtól mentik meg a környezetüket akkor, ha kerékpárra ülnek. Ennek tudatosítása érdekében a város minden lakója számára szerveztek egy szórakoztató, családbarát autómentes napot.

- A polgármesteri hivatal előtt a főtéren ahol ilyen sportnapok vannak és autómentes nap van. - Fazekas András, Kazinczy Ferenc Általános Iskola

- Jól éreztem magam nagyon magam és örülök, hogy eljöttünk az osztállyal. - Kiss Zoltán, Kazinczy Ferenc Általános Iskola

- Nagyon jól. Örülök, hogy kijöttünk az osztállyal egy kicsit játszani. - Szabó Nikolett, Kazinczy Ferenc Általános Iskola

Címkék:
Címkék:

Gyulán tartották meg ma az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap nyitókonferenciáját.