Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Magyar Úszó Szövetség

A Magyar Úszó Szövetség és a Békéscsabai Előre Úszó Klub rendezésében negyedik alkalommal tartották meg a Nyíltvízi Úszás Országos Medencés Bajnokságot Békéscsabán, az Árpád fürdőben.

Május 2-a és 4-e között rendezték meg a békéscsabai Árpád fürdőben a negyedik nyíltvízi úszás országos medencés bajnokságot. A három napos rendezvény első napján az  U18-19-es korosztály állt a rajtkőre, őket követték az utánpótlás korúak, majd a verseny zárónapján az U14-15 és az U16-17 felnőtt mezőnyből kerültek ki a dobogósok.

Az ország 36 egyesületéből több, mint 300 versenyző érkezett, akiknek szabad ég alatt kellett teljesíteni a távokat. Ehhez a szeles időjárás nem mindenki szerint volt kedvező.

A bajnokságra a versenyzők az idejük nagy részét  felkészüléssel töltötték, ezzel is elősegítve, hogy a megmérettetésen a legjobb formájukat tudják hozni.

A Magyar Úszó Szövetség felhívására Békéscsaba Városa ötödik alkalommal csatlakozott a Magyar Úszás Napja nevű programhoz. Ezen a napon a délelőtti órákban ingyen lehetett a fürdőt használni, és a gyerekeknek vízi vetélkedőket rendeztek.

A Magyar Úszás Napja alkalmából ingyen látogathatták az érdeklődők a Békéscsabai Árpád Gyógy- és Strandfürdőt a délelőtti órákban. A szervezők különböző programokkal is várták az úszni vágyókat.

A gyerekek számára nagy élményt nyújtott a vízi vetélkedő, amely alkalmával ötfős csapatok versenyeztek egymással különböző úszást igénylő feladatokban. Utánajártunk, hogy hogyan ismerkedtek meg az úszással a kicsik, és milyen feladatokat kellett végrehajtaniuk.

Természetesen a verseny után a gyerekek kipróbálhatták az örvényt és csúszdázhattak is.

A békéscsabai vízilabdások is részt vettek az eseményen, mint segítők. A közös úszás során két hosszt kellett leúszni a nagy medencében.

Dr. Bienerth Gusztáv és Dr. Görgényi Ernő, sajtótájékoztatójukon szót ejtettek a hosszú távú együttműködés fenntartásáról és a helyi úszósport fejlesztési, támogatási lehetőségeiről. Az elnök egyik célja az országjáró körútjával az, hogy megismerkedjen a szövetség minden tagjával.

A szövetség elnöke kitért a magyar úszósport sikerére is, valamint arra, hogy milyen tág ennek a mozgásformának a spektruma hazánkban.

Dr. Görgényi Ernő, Gyula város polgármestere jelentőségteljesnek érzi, hogy az új elnök, az előző vezetéssel ellentétben személyesen ellátogatott a városba.

Gyula város polgármestere hozzátette, hogy az uszodabővítés keretein belül szeretnének egy 50m-es versenymedencét, valamint egy 25m-es medencét létrehozni, mely a nemzetközi elvárásoknak is megfelel. Ezeket a Várfürdő egy másik helyszínén hoznák létre, mely könnyebben megközelíthető és a vendégek kényelmét magasabb mértékben szolgálhatja.