Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

gyógynövények

Békéscsabára látogatott a bükki füvesember, aki a Csabagyöngye Kulturális Központban tartott előadást az általa ismert és használt gyógynövényekről, valamint azok pozitív hatásairól.

Több mint 150 féle gyógynövényt ismer és alkalmaz Szabó Gyuri bácsi, közismert nevén, a bükki füvesember. Gyógyteái számtalan bajra, nyavalyára, megbetegedésre nyújtanak enyhülést. A 2014-ben alapított Bükki Füvesember Egyesület célja, hogy őrizze és kutassa a népi gyógyítás hagyományait, illetve a gyógynövények ismeretét és használatát.

Még mindig jelentős az olyan megbetegedések száma, melyek nem fertőzéssel, de járványszerű gyorsasággal és méretekben terjednek a társadalomban. Ennek érdekében tartják szükségesnek a folyamatos felméréseket és elemzéseket.

Egyre többen próbálják ki vagy alkalmazzák a népi gyógyítás hagyományait és keresnek alternatív módszereket.

„A természet fegyvertára-útmutató a gyógynövények hatékony és biztonságos felhasználásához” címmel tartott előadást Dr. Tóth Barbara gyógyszerész. Az érdeklődők megismerhették a gyógynövények hatását, felhasználásának módját.

Dr. Tóth Barbara már több mint 4 éve foglalkozik a gyógynövényekkel. Fontosnak tartja, hogy a kutatási eredményeket és sikereket elérhetővé tegyék, az emberek számára illetve előadásokkal népszerűsítsék a gyógynövények felhasználását.

- Én arra szoktam felhívni a hozzám fordulók figyelmét, hogy adott esetben használunk élénkítő teákat. Tehát például, maga a fekete tea vagy használunk kávét, mint élénkítő italok és ugyan akkor estére ott van az igény, hogy egy nyugtató teát használjunk és nyugtató növényeket. Például ha az élénkítő növényeknek a mennyiségét napközben csökkentjük ennek a bevitelét akár a tea vagy kávéfogyasztást mérsékeljük, akkor az esti nyugtató teára sem lesz annyira szükség. Tehát ezt a megfelelő egyensúlyt érdemes megtalálni. – mondta el Dr. Tóth Barbara gyógyszerész