Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Fegyveres Erők Klubja

Az első világháborúban szolgáló Békés és Csongrád megyei férfiakból besorozott császári és királyi 101-es gyalogezredről emlékeztek meg Békéscsabán, a Fegyveres Erők Klubjában.

 

A megemlékezés egy előadással kezdődött, Ugrai Gábor történelemtanár, a békéscsabai hősi halottak sírhelyeiről beszélt a jelenlévőknek. Az előadáson az is kiderül, milyen nehéz körülmények között kellett harcolniuk a katonáknak. A Békés és Csongrád megyei férfiakból besorozott 101-es gyalogezred végigharcolta a háborút, így pokoli veszteségeik voltak.  Nem csak az ellenséggel-, hanem a kimerültséggel, különböző járványokkal, a fagyokkal és a hőséggel is meg kellett küzdeni.

 

Ugrai Gábor

történelemtanár

Jankay Tibor Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola

 

A BRSE kimagasló eredményeinek köszönhetően az elmúlt években hatalmas népszerűségre tett szert Békés megyében. A klub vezetősége ebből kiindulva hagyományteremtő ankétot szervezett a Fegyveres Erők Klubjában.

A konferencián Hercegh Mária, a Magyar Szakszervezeti Szövetség Női Tagozatának vezetője többek között arról beszélt, hogy a kormányt tárgyalóasztalhoz szeretnék kényszeríteni, hogy szakmai egy beszélgetés keretében tárgyaljanak a bérkülönbség eltörléséről.

A női tagozat sikerként könyveli el, hogy nőnap okán több sajtóorgánum is foglalkozott a bérkülönbség ügyével, illetve hogy a politikai ellenzék is észrevette ennek a problémának a súlyát.

Az előadás nem csak a szervezet tisztségviselőinek szólt, hanem maguknak a munkáltatóknak is, akik meglepően pozitívan álltak a női tagozat terveihez.