Az idei év tavaszán jubileumi, 20. alkalommal rendezik meg a Dél-Alföld egyik legnagyobb gasztronómiai rendezvényét, az évről-évre több tízezer látogatót vonzó Gyulai Pálinkafesztivált.
Három napig a nemes hungarikum, a pálinka lesz a figyelem középpontjában. A gyulai fesztiválon az ország több mint 20 pálinkagyártójának több száz termékével ismerkedhetnek meg a látogatók. Kevesen tudják, hogy 1731-ben a régióban báró Harruckern János György alapította az első pálinkafőzdét. Ez egy nagyon értékes örökség, amit őseink hagytak ránk, nekünk pedig az a kötelességünk, hogy ezt továbbadjuk a következő generációnak – tette hozzá Bora Imre fesztiváligazgató, aki maga is szívesen készíti el otthon ezt a gyümölcsös nedűt.
A fesztiválon számos hazai fellépő várja majd a látogatókat. A színpadi programok mellett idén is meghirdették a szervezők a Pálinka és Párlat versenyt, melyre kereskedelmi-, magán-, és bérfőzdék mintáit várják.