Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

sportcsarnok

Elmúlt hétvégén rendezték meg a 12. Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztivált. A programok több helyszínen is zajlottak, a szakmai programoknak a gyulai Vigadó adott helyet, az eszközkiállításnak és méhészeti vásárnak pedig a gyulai sportcsarnok.

December 6-8. között idén is több helyszínen csábították a méz és a méhészet szerelmeseit. A Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztivált immár 12. alkalommal rendezték, ahová a szervezők és a kiállító termelők, kereskedők, valamint szakemberek most is három napon keresztül, több helyszínen várták az érdeklődőket. Az esemény a méhészeti társadalom egyfajta évzáró eseményének is nevezhető, hiszen az utolsó olyan rendezvény, ahol a méhészek még találkozhatnak a vásározókkal, illetve olyan szakmai programokon vehetnek részt, ahol újabb információkhoz juthatnak.

A Prohászka Zsolt Városi Sportcsarnokban méhészek és különböző eszközgyártó cégek, szakemberek árulták termékeiket és mutattak be számos technológiai fejlesztést, ezzel is segítve a méhészek szakmai munkáját.

Ismét egy sikeres évet tudhat maga mögött a Linamar - Békéscsabai Röplabda SE csapata. Az év lezárásaként tartották meg a BRSE Családi Karácsonyt a Békéscsabai Sportcsarnokban, melynek fénypontja az esti Haladás elleni mérkőzés volt. 

A karácsonyi szünethez közeledve el lehet mondani, hogy mind a három sorozatban hozza a kötelezőt eddig a BRSE. A bajnokságban vezetik a tabellát, a CEV kupában már félig a legjobb 8 között tudhatják magukat és a MEVZA kupában pedig második helyen tanyázik a csapat. Az év végéhez közeledve Alberto Salomoni vezetőedző értékelte a szezon eddigi részét.

A békéscsabai csapat már az 5. bajnoki cím megszerzésére készül. Emellett kétszeres Magyar Kupa győztes és egyszer a MEVZA kupát is elhódította a BRSE.

A következő évben már január 4-én pályára lépnek a békéscsabai lányok a MEVZA kupában, ahol hazai pályán fogadják majd a Slavia Bratislava csapatát.

Megtartották a 10. Gyulai Méz- és Mézeskalács Fesztivált. A programok két helyszínen is zajlottak, a szakmai programoknak a gyulai Vigadó adott helyet, a méhészeti eszköz kiállításnak pedig a gyulai sportcsarnok.

A szokásoknak megfelelően a szervezők idén is mézversennyel, gálavacsorával és természetesen nívós szakmai programokkal várták a látogatókat. A Prohászka Zsolt Városi Sportcsarnokban mézet is lehetett kóstolni. A rendezvény nemcsak a méhészeknek, hanem a nagyközönségnek is sok érdekességgel szolgált. Az év mézversenyére rekordszámmal jelentkeztek.

A méz, ősidők óta az emberi táplálkozás része, igaz eleinte csak csemegeként szolgált, mára azonban mint gyógyterméket is használjuk. Mai ismereteink alapján a méz közel 70-féle gyógy- és fiziológiai hatással bír. A fesztiválra ellátogatott méhészeknek is az a kiemelt céljuk, hogy egészséges terméket készítsenek.

Átadták a felújított sportcsarnokot Kondoroson. A megszépült, épületben, ezután a város sportegyesületeinek sportolói és az iskolák diákjai is korszerű körülmények között mozoghatnak majd.