Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Bonnyai Sándor

Már évek óta gyűjt egy békéscsabai család különféle tanszereket kárpátaljai gyerekek számára. A gyűjtésről a Békés Megyei Könyvtárban „A Reménység gyermekei” címmel tartott előadást Bonnyai Sándor.

A Bonnyai család négy évvel ezelőtt döntött úgy, hogy gyűjtést szervez annak érdekében, hogy a háborúval sújtott területekre tanszereket tudjanak adományozni a szegények számára. Az adománygyűjtések tapasztalatiról tartott előadást Bonnyai Sándor a Békés Megyei Könyvtárban.

Az idei évben is szorgosan gyűjtötték az adományokat a mélyszegénységben élő gyermek számára, akiknek ez a tanszercsomag jelképezi azt, hogy sokan állnak mögöttük és támogatják őket.

Bonnyai Sándor képeken és videofelvételeken keresztül mutatta be eddigi, önkéntesként szerzett élményeit az érdeklődőknek. Minden alkalommal arra ösztönzik a gyermekeket, hogy igenis érdemes tanulni, mert ezáltal átléphetik a szegénység kapuit és elérhetik az álmaikat.

Harmadik alkalommal szervez adománygyűjtést a kárpátaljai rászorulók részére a békéscsabai Bonnyai Sándor és testvére. Tavaly ezzel a kezdeményezéssel 212 gyermeknek sikerült tanszereket összegyűjteni a szeptemberi iskolakezdéshez.

 

Az elmúlt évektől eltérően az idén támogatói jegyek vásárlásával csatlakozhatnak az adományozók a kezdeményezéshez, ugyanis a segélyszervezetek idén nem vállalkoznak az adományok átvitelére a határon. A megye több pontján lehet 500-, 1500-, és 5000 forintos támogatói jegyet vásárolni.

 

Bonnyai Sándor

szervező

 

„Ezeknek a támogatói jegyeknek a teljes összege a gyermekeket fogja szolgálni, én magam fogom Ukrajnában megvásárolni a tanszereket, amelyeket testvéremmel közösen kiporciózunk és kiosztunk a gyerekeknek. Természetesen erről folyamatosan beszámolunk a közösségi oldalon, illetve a helyi médiának köszönhetően itt Békéscsabán is.”

 

A szervezők kötelesességüknek érzik, hogy segítsenek az olyan gyerekeken, akik önhibájukon kívül a háború áldozatául estek.