Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

III. Magyar Értékek Napja

Szeptember 9-én Budapesten a Szent István Bazilika előtti téren a Magyar Nemzeti Értékek és Hungaricumok Szövetsége, valamint a NMI Művelődési Intézet együttműködésében, több ágazat összefogásával valósult meg a III. Magyar Értékek Napja, ahol Békés megye is számos értéket vonultatott fel.

 

A Magyar Értékek Napja egy egész napos, kétévente megrendezett kulturális, hagyományokat és értékeket őrző esemény, ahol az ország 19 megyéjéből, illetve a környező országok magyarlakta területeiről érkeznek hagyományőrzők, kézművesek, közművelődési szakemberek, hogy bemutassák hazánk értékeit. Természetesen Békés megye is számos értékkel képviseltette magát.

 

Vantara Gyula

Országgyűlési képviselő

 

Ebben az évben is - és immár harmadik alkalommal rendezik meg Budapesten a Magyar Értékek Napját. A kétévente életre hívott eseményen, szellemi- és tárgyi örökségeink között, számos Békés megyei érték is megmutatja majd magát.

 

Magyarország kormánya fontosnak tartja, hogy a lakosok megismerjék kulturális nemzeti értékeinket, hogy azok ne merüljenek a feledés homályába. Ennek érdekében 2012-ben törvényt is hoztak, hogy minden megye, falu és város gyűjtse össze ezeket az értékeket, így biztosítva azok fennmaradását az utókor részére.

 

Dr. Pesti Imre

elnök

Magyar Nemzeti Értékek és Hungarikumok Szövetsége