Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

köszöntés

Sokan az ünnepek után elutaznak kikapcsolódni, hogy kipihenjék az ünnep fáradalmit. De vannak, akik hagyományosan otthon családi- vagy barátai körben köszöntik az újesztendőt.

A karácsony ünnepe rengeteg készülődéssel és rohanással jár. A megfelelő ajándékok beszerzése, a karácsonyi menü elkészítése és a ház feldíszítése rengeteg munkával jár. Így a korábbi években egyre népszerűbbé vált az emberek körében, hogy egy másik országban vagy városban töltik a szilvesztert.

Stábunk az egyik 25 éve működő utazási irodát kérdezte meg arról, hogy az elmúlt évekhez képest mennyien utaznak el a karácsonyi ünnepek után egy kis feltöltődésre. Sokan ilyenkor - menekülve a hideg elől - inkább a melegebb éghajlatú országokat választják.

A téli, szilveszteri utazások során átlagosan 4 napos utakra foglalnak szállást az emberek. Nemcsak a külföldi utak a népszerűek, hanem sokan belföldön, egy wellness hotelben töltik el az évből megmaradt néhány napot.

A kiváló atléták útja a Csaba Parkból a Városháza Mokos termébe vezetett, ahol Szarvas Péter polgármester is köszöntötte őket.

 

Márton Anita versenye az esős időjárási körülmények mellett is végletekig izgalmas volt, ugyanis a csabai súlylökő az utolsó, hatodik sorozatában lökte el a második helyezést érő 19 méter 49 centiméteres távolságba a súlyt. Baji Balázs gátfutó versenye is izgalmasra sikeredett, ugyanis a futam első felét gyengébben kezdte, ami után nagy erőfeszítések árán ért fel a dobogóra a villámgyors futó. Városunk polgármestere, Szarvas Péter figyelemmel kísérte mind a két csabai sportoló versenyét.

 

Szarvas Péter

polgármester

Békéscsaba Megyei Jogú Város

 

„Baji Balázsnál azt emeltük ki, hogy…és további sikereket kívánunk nekik.”

 

Baji Balázs szerint a világbajnoki bronzérem megszerzésének egyik legfontosabb összetevője a csúcsforma időzítése volt.

 

Baji Balázs

gátfutó

 

Óriási, világra szóló sikert értek el idén nyáron a csabai atléták. Márton Anita súlylökő és Baji Balázs gátfutó a londoni világbajnokságon egyaránt a dobogóra tudott állni. Hazaérkezésük alkalmával köszöntötte őket a békéscsabai atlétikai szövetség, az önkormányzat sportbizottsága, valamint Hanó Miklós alpolgármester.

 

A 28 éves, állatorvosként praktizáló csabai sportoló az első magyar futó, aki világbajnokságon érmet tudott szerezni. Már önmagában a döntő óriási is bravúr lett volna, ugyanis öt kilométernél rövidebb távon ezt megelőzően harminc ével ezelőtt volt a legutóbbi magyar finalista. Nem kisebb siker Márton Anita világbajnoki dobogója súlylökésben. Bár kisebb meglepetés, ugyanis Anita 2015 óta minden világversenyen valamilyen érmet szerez. 19 és fél méteres lökése ezúttal ezüstérmet eredményezett.

 

Tóth Sándor

ügyvezető igazgató

Békéscsabai Atlétikai Klub

 

„Anita lökése tudjuk, hogy Londonban…kapaszkodott föl.”

 

A Budapesti úszó VB 4x100-as férfi gyorsváltójának bronzérmes tagját, Bohus Richárdot köszöntötték Békéscsabán. 

 

Bohus Richárd teljesítménye elengedhetetlen volt az óriási sikerhez, a 4x100-as gyorsváltó új országos csúcsához. Ricsi a hatodik helyen ugrott medencébe az utolsó 100 méterre és a harmadikként csapott célba. A történelmi sikerhez hozzá tesz az is, hogy ebben a versenyszámban magyarországi csapat még soha nem szerzett érmet sem olimpián, sem pedig világbajnokságon.

 

Szarvas János

edző

Békéscsabai Előre Úszó Klub

 

„Én úgy gondolom, a hazai pálya előnyét élvezték, abszolút az egyik legjobb indok erre. Mindazonáltal, hogy várható volt a jó szereplés, hiszen már a magyar bajnokságon ezt a fiúk megmutatták, hogy nagyon jó eredményre képesek, nagyon közel egyformát tudtak úszni, de igazán már az 5. hely a döntőbe jutás nagyon nagy fegyverténynek számított, azt hiszem magyar váltó ennek soha közelében nem volt és a 4x100-as fiú gyorsváltó az az egyik királya az úszásnak.”