Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

atléták

A kiváló atléták útja a Csaba Parkból a Városháza Mokos termébe vezetett, ahol Szarvas Péter polgármester is köszöntötte őket.

 

Márton Anita versenye az esős időjárási körülmények mellett is végletekig izgalmas volt, ugyanis a csabai súlylökő az utolsó, hatodik sorozatában lökte el a második helyezést érő 19 méter 49 centiméteres távolságba a súlyt. Baji Balázs gátfutó versenye is izgalmasra sikeredett, ugyanis a futam első felét gyengébben kezdte, ami után nagy erőfeszítések árán ért fel a dobogóra a villámgyors futó. Városunk polgármestere, Szarvas Péter figyelemmel kísérte mind a két csabai sportoló versenyét.

 

Szarvas Péter

polgármester

Békéscsaba Megyei Jogú Város

 

„Baji Balázsnál azt emeltük ki, hogy…és további sikereket kívánunk nekik.”

 

Baji Balázs szerint a világbajnoki bronzérem megszerzésének egyik legfontosabb összetevője a csúcsforma időzítése volt.

 

Baji Balázs

gátfutó

 

Óriási, világra szóló sikert értek el idén nyáron a csabai atléták. Márton Anita súlylökő és Baji Balázs gátfutó a londoni világbajnokságon egyaránt a dobogóra tudott állni. Hazaérkezésük alkalmával köszöntötte őket a békéscsabai atlétikai szövetség, az önkormányzat sportbizottsága, valamint Hanó Miklós alpolgármester.

 

A 28 éves, állatorvosként praktizáló csabai sportoló az első magyar futó, aki világbajnokságon érmet tudott szerezni. Már önmagában a döntő óriási is bravúr lett volna, ugyanis öt kilométernél rövidebb távon ezt megelőzően harminc ével ezelőtt volt a legutóbbi magyar finalista. Nem kisebb siker Márton Anita világbajnoki dobogója súlylökésben. Bár kisebb meglepetés, ugyanis Anita 2015 óta minden világversenyen valamilyen érmet szerez. 19 és fél méteres lökése ezúttal ezüstérmet eredményezett.

 

Tóth Sándor

ügyvezető igazgató

Békéscsabai Atlétikai Klub

 

„Anita lökése tudjuk, hogy Londonban…kapaszkodott föl.”