Hibaüzenet

Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls _menu_load_objects() függvényben (/home/csabatvh/public_html/includes/menu.inc 579 sor).

Munkácsy programsorozat

Az ásító inas, a rőzsehordó asszony, sőt még maga Munkácsy Mihály is ott volt a békéscsabai főtéren. A Munkácsy emlékév kapcsán ugyanis a városi önkormányzat és a múzeum egy egész napos programsorozatot szervezett, ahol játékos feladatokkal, korabeli ruhákkal és sétakocsikázással várták az érdeklődőket.

Nagy volt a kavalkád ma reggel 9 órakór a békéscsabai főtéren. Ovisok és iskolások egy-egy nagy kartonlappal álltak és arra vártak, hogy egy adott jelre a magasba emeljék. Némi igazítás után egy kép bontakozott ki, a városháza erkélyén állók számára. Munkácsy Ásító inasának festmob változatát, pontosan 100 diák formálta meg. Ezzel a látványos programmal vette kezdetét a „Munkácsyval a főtéren” elnevezésű program, amely a festő születésének 170 évfordulója kapcsán rendezett emlékév része.

Kiss Tibor, Békéscsaba Megyei Jogú Város alpolgármestere elmondta, hogy van egy bizottság, ami gyakorlatilag már közel egy éve szervezi a programokat. Rengeteg ötlet merült fel és az ötletekből a legjavát megvalósították.